Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Πάτρα: Να εξαιρεθούν από την εγγυητική ζητούν οι έμποροι της λαχαναγοράς

Πάτρα: Να εξαιρεθούν από την εγγυητική ζ...

Το αίτημα τέθηκε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Να εξαιρεθούν από την υποχρέωση προσκόμισης εγγυητικής επιστολής για την εγγραφή τους στο Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών, ζητούν με σχετική επιστολή, οι έμποροι που είναι εγκατεστημένοι και δραστηριοποιούνται στις λαχαναγορές της Πάτρας, του Ηρακλείου, της Λάρισας, του Βόλου και των Χανίων.

Αυτό τέθηκε στην διάρκεια συνάντησης που είχε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Οπωρολαχανεμπόρων με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο.

Η Ομοσπονδία των Οπωρολαχανεμπόρων σε επιστολή της αναφέρει:

«Κύριε Υπουργέ,
1. Όπως γνωρίζετε με την υπ’ αριθμ. 230/20798/21-2-2012 κοινή απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Αγροτικής Ανάπτυξης, οι έμποροι που είναι εγκατεστημένοι στις Κεντρικές Αγορές Αθηνών και Θεσσαλονίκης, εξαιρέθηκαν από την υποχρέωση προσκόμισης εγγυητικής επιστολής, για την εγγραφή τους στο Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών του ν. 3955/2011.

Η εξαίρεση αυτή, πραγματοποιήθηκε, διότι οι Οργανισμοί των Κεντρικών Αγορών Αθήνας και Θεσσαλονίκης εποπτεύονται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και είναι δυνατός ο έλεγχος τους.

Γνωρίζετε ότι στην Ελλάδα λειτουργούν οργανωμένες λαχαναγορές στην Πάτρα, στο Ηράκλειο, στη Λάρισα, στο Βόλο και στα Χανιά. Οι έμποροι που είναι εγκατεστημένοι σε αυτές, εποπτεύονται και ελέγχονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες τόσο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όσο και του Υπουργείου Ανάπτυξης, διαθέτουν δε μόνιμη και γνωστή επαγγελματική εγκατάσταση.

Ως εκ τούτον ΖΗΤΑΜΕ να εξαιρεθούν από την υποχρέωση προσκόμισης εγγυητικής επιστολής για την εγγραφή τους στο Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών του ν.3955/2011, οι έμποροι που είναι εγκατεστημένοι και δραστηριοποιούνται στις λαχαναγορές της Πάτρας, του Ηρακλείου, της Λάρισας, του Βόλου και των Χανίων.

2. Όσο αφορά την δυνατότητα εγγραφής στο ανωτέρω Μητρώο των επιχειρήσεων συσκευασίας και τυποποίησης αγροτικών προϊόντων αλλά και των παραγωγών αγροτικών προϊόντων Προτείνουμε να εγγράφονται στο Μητρώο Εμπόρων, μόνο όσοι από αυτούς έχουν ιδιόκτητες ή μισθωμένες εγκαταστάσεις για τη συσκευασία και τυποποίηση προϊόντων με άδεια λειτουργίας και εγκατάστασης.

Τα αγροτικά προϊόντα, σύμφωνα με την κοινοτική και εθνική νομοθεσία, πρέπει να τυποποιούνται και να συσκευάζονται.

Θεωρούμε πως οι ανωτέρω προτάσεις μας συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων του νόμου, ότι θα τις αποδεχθείτε και θα τις υλοποιήσετε. Διατελούμε»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά