Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στην Πάτρα επέστρεψε ο πρώην Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης π. Ιερόθεος Ζαχαρής

Στην Πάτρα επέστρεψε ο πρώην Πρωτοσύγκελ...

Ο π. Ιερόθεος διατελεί πλέον ηγούμενος στην Πατριαρχική ιερά Μονή της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια

Στη γενέτειρα του, την Πάτρα βρίσκεται αυτές τις μέρες ο αρχιμανδρίτης π. Ιερόθεος Ζαχαρής ο οποίος τον τελευταίο καιρό ζει και λειτουργεί στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, στην Πατριαρχική ιερά Μονή της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια της Νέας Υόρκης μετά από επιλογή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Ο δραστήριος και πολυπράγμων αρχιμανδρίτης που έχει πολιτογραφηθεί Πατρινός, έχει μάλιστα αναλάβει χρέη ηγούμενου του μοναστηριού που αποτελεί από τα βασικότερα και σημαντικότερα χριστιανικά ορθόδοξα προσκυνήματα της Ελληνικής ομογένειας στην Αμερική.

Όπως είχε δηλώσει ο π. Ιερόθεος που οι Πατρινοί τον θυμούνται από τα λειτουργικά του καθήκοντα στην ενορία της Αγίας Τριάδας στην Πάτρα αλλά και από την περίοδο που είχε διατελέσει πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, αισθάνεται ιδιαίτερη χαρά και ευθύνη με τον διορισμό του στην ηγουμενία, στην Αγία Ειρήνη της Αστόρια (της πολυπληθούς αυτής συνοικίας των Ελλήνων της Νέας Υόρκης) που είναι μία υπεύθυνη θέση που ανέλαβε με τις ευχές και ευλογίες του Παναγιοτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη.

Ο Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Ζαχαρής που θα παραμείνει στην Πάτρα τις μέρες του Αυγούστου συνδυάζοντας λίγες μέρες ανάπαυλας και ξεκούρασης αλλά και λειτουργικών καθηκόντων σε ιερούς ναούς της περιοχής, κατάγεται από το Θέρμο της Αιτωλοακαρνανίας.

Είναι απόφοιτος της Αθωνιάδος Εκκλησιαστικής Ακαδημίας και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είχε χειροτονηθεί αρχιμανδρίτης από τον αείμνηστο Μητροπολίτη πρώην Πατρών Νικόδημο, ενώ είχε διατελέσει και διευθυντής του τηλεοπτικού σταθμού «Λύχνος» της Μητρόπολης Πατρών.

Επίσης υπηρέτησε ως καθηγητής στη Μέση Εκπαίδευση και ως Σχολαρχεύων της Αθωνιάδος Εκκλησιαστικής Ακαδημίας στο Άγιο όρος.Τυγχάνει ενταγμένος στο Μοναχολόγιο της Ιεράς Μονής Ιβήρων του Αγίου Όρους και είναι πνευματικό ανάστημα του γνωστού γέροντα, προηγούμενου της Μονής και συγγραφέα Βασιλείου Γοντικάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως γράφει το εκκλησιαστικό σάιτ romfea.gr, απ’ όπου και η φωτογραφία, ο π. Ιερόθεος Ζαχαρής διαδέχθηκε στην Μονή Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια της Ν. Υόρκης τον Επίσκοπο Φιλομηλίου Ηλία, ο οποίος υπηρέτησε από τη θέση του ηγουμενεύοντος από τον Δεκέμβριο του 2010, επί δέκα πέντε και πλέον μήνες. Πάντως ένα ιδιαίτερα σοβαρό και επιτακτικό πρόβλημα της Μονής Χρυσοβαλάντου στη Ν. Υόρκη που καλείται να αντιμετωπίσει ο π. Ιερόθεος αυτήν την περίοδο είναι η έλλειψη ιερέων.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις