Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Καταφθάνει ο νέος Σπάιντερμαν-Άντριου Γκάρφιλντ

Καταφθάνει ο νέος Σπάιντερμαν-Άντριου Γκάρφιλντ
Μαρτάτος Tάκης

Η ταινία θα αρχίσει να προβάλλεται στην Ελλάδα μία μέρα μετά την Αμερική, στις 5 Ιουλίου

Αξιοποιώντας την αργία του εορτασμού της Ημέρας της Ανεξαρτησίας, στις 4 Ιουλίου θα βγει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής  ο νέος πολυαναμενόμενος Σπάιντερμαν τρισδιάστατος μάλιστα, με τίτλο «The Amazing Spiderman». Τη νέα ταινία σκηνοθετεί ο Μαρκ Γουέμπ που πήρε τη σκυτάλη από τον Σαμ Ράιμι, σκηνοθέτη των 3 προηγούμενων φιλμ ενώ το ρόλο του συνεσταλμένου έφηβου Πίτερ Πάρκερ που μετατρέπεται στον άνθρωπο-αράχνη, ανέλαβε ο 29χρονος Αγγλοαμερικανός ηθοποιός Άντριου Γκάρφιλντ (τον ρόλο είχε παίξει ως γνωστό στο παρελθόν ο Τομπέι Μαγκουάιρ).

Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 21 Ιουνίου στη Μαδρίτη της Ισπανίας όπου παρευρέθηκαν και φωτογραφήθηκαν οι σταρ της ταινίας Άντριου Γκάρφιλντ, Ρις Άιφανς και Έμμα Στόουν. Ο συμπαθής Γκάρφιλντ που ξεχώρισε μέσα από την ταινία για τον ιδρυτή του facebook «The Social network» του Ντέιβιντ Φίντσερ το 2010, φωτογραφήθηκε και κοσμεί το εξώφυλλο της αγγλικής έκδοσης του περιοδικού GQ (τεύχος Ιουλίου 2012) ενώ ο τίτλος που συνοδεύει τη συνέντευξη είναι «το αγόρι θαύμα», «ο ιπτάμενος cool τύπος».

Ο Γκάρφιλντ είχε την τύχη το 2007, στο ξεκίνημα της καριέρας του να παίξει ένα φοιτητή στην σκεπτόμενη αντιπολεμική ταινία του Ρόμπερτ Ρέντφορντ «Λέοντες αντί αμνών» και μάλιστα οι περισσότερες σκηνές του ήταν με τον ίδιο τον Ρέντφορντ που υποδυόταν έναν φιλελεύθερο καθηγητή που στόχο του είχε να αφυπνίζει ιδεολογικά τους φοιτητές του ώστε να αντισταθούν και να μην μένουν κολλημένοι στον καναπέ και την τηλεόραση. Ακόμα ο Γκάρφιλντ έπαιξε το 2010 στην κοινωνική ταινία «Never let me go-Μην με αφήσεις ποτέ» πλάι στις Κίρα Νάιτλι και Κάρει Μάλιγκαν. Για τον Ρέντφορντ, ο Άντριου Γκάρφιλντ δήλωσε στο GQ ότι πρόκειται για έναν πραγματικό καλλιτέχνη και πολύ ανθρωπιστή.

Οι παραγωγοί του Σπάιντερμαν μετά την αποχώρηση του Σαμ Ράιμι αποφάσισαν να επιστρέψουν εκ νέου στις ρίζες του θρυλικού κόμικ της Marvel. Οι φήμες κάνουν λόγο για την πιο σκοτεινή, όσο και ρεαλιστική ταινία της σειράς, κάτι που πιστοποιεί και η παρουσία του ιδιόμορφου κακού ήρωα της ιστορίας Lizard, o οποίος όπως γράφτηκε, διαθέτει ένα από τα τραγικότερα backstories μεταξύ των κακών που έχουν παρελάσει από το κόμικ και τον οποίο υποδύεται εδώ ο Ρις Ίφανς («Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου: Μέρος 1ο»). Στο μεταξύ οι εκπρόσωποι της Marvel, είναι σίγουροι για την εμπορική επιτυχία της ταινίας και γι’ αυτό έχουν ήδη στα σκαριά και τη συνέχεια της.

Σύμφωνα με το στόρι που επιστρέφει στο ξεκίνημα του ανθρώπου-αράχνη, ο Πίτερ Πάρκερ είναι ένας ντροπαλός έφηβος με σοβαρά προβλήματα προσαρμογής στη σχολική του καθημερινότητα, αφού καθημερινά, αποτελεί το αντικείμενο χλευασμού ενός γεροδεμένου συμμαθητή του. Κρυφά ερωτευμένος με τη συμμαθήτριά του, Γκουέν Στέισι, κόρη του αρχηγού της αστυνομίας, ο Πίτερ θα βρεθεί προ εκπλήξεως, όταν κατά τη διάρκεια μιας εκπαιδευτικής εκδρομής στο μουσείο φυσικής ιστορίας, θα δεχτεί το δάγκωμα μιας ραδιενεργής αράχνης, η οποία σε χρόνο ρεκόρ θα μεταλλάξει το DNA του. Τότε ο διστακτικός Πίτερ θα παραχωρήσει τη θέση του στον... απίθανο και ατρόμητο Spider-Μan.

Το ρόλο της Γκουέν ερμηνεύει η γλυκιά Έμμα Στόουν που την περασμένη σαιζόν την είδαμε στο «Crazy stupid love» πλάι στον Ράιαν Γκόσλινγκ και στις «Υπηρέτριες» που έφτασαν και μέχρι τις υποψηφιότητες των Όσκαρ. Το τρέιλερ της ταινίας προβάλλεται ήδη στα Ster cinemas στη Βέσο Μάρε. Ο νέος Σπάιντερμαν θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα στις 5 Ιουλίου από την Feelgood Entertainment.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture