Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Όταν ο Τσίπρας δεν θέλει να ...κυβερνήσει!

Όταν ο Τσίπρας δεν θέλει να ...κυβερνήσει!

Της Γιώτας Κοντογεωργοπούλου

Η έκπληξη που έκανε ο ελληνικός λαός, δίνοντας "φτερά" στον Αλέξη Τσίπρα και μια γερή γροθιά στον δικομματισμό, τείνει να γίνει θύμα ...μετωπικής σύγκρουσης μεταξύ των ευθυνών που θα έπρεπε να έχει αναλάβει με σοβαρότητα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και της φαινομενικά αψυχολόγητης, σχεδόν παιδαριώδους άρνησής του να κυβερνήσει, την ώρα που Σαμαράς και Βενιζέλος του ανοίγουν διάπλατα την πόρτα παρέχοντάς του ανοχή.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο πολλά υποσχόμενος προεκλογικά, δείχνει να μην υπολογίζει και τόσο πολύ την εντολή που του έδωσε ο λαός να αλλάξει τα πράγματα, αλλά να ζυγίζει το κόστος της ανάληψης των ευθυνών του και να έχει την προσοχή του στραμμένη στις επόμενες εκλογές και στο μπόνους των 50 εδρών, αγνοώντας ότι η κάλπη που τον έφερε πρωταγωνιστή των εξελίξεων "έγραφε" και κάτι άλλο εκτός απο εντυπωσιακό και ανέλπιστο τετραπλασσιασμό των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ.

"Έγραφε" και την άρνηση των πολιτών να παράσχουν αυτοδυναμία σε κάποιο κόμμα, μηδέ του επαναστατημένου Αλέξη εξαιρουμένου, που φαίνεται να κόλλησε ήδη την πλεονεξία, την αυθάδεια και την ελαφρότητα η οποία οδήγησε τα άλλοτε μεγάλα κόμματα στον γκρεμό.

Ο κ. Τσίπρας, δεν θέλει, η δεν μπορεί να κυβερνήσει και προτιμά ως έφηβος να αναμασά αδιέξοδα και να τα εμφανίζει ως επανάσταση, με μεγάλες και ηχηρές κορώνες, πιπιλίζοντας την καραμέλα της  κυβέρνησης της Αριστεράς που είναι αδύνατον να συσταθεί, στέλνοντας επιστολές με τις οποίες θα γελάνε ο Μπαρόζο και οι συν αυτώ, καθώς δεν αποτελούν τίποτε περισσότερο από λαϊκίστικες ασκήσεις επαναστατικότητας που αν εφαρμοστούν θα μας στείλουν με μια περηφανή κλωτσιά εκτός ευρώ, και -το πλεον αστείο- απαιτεί από Σαμαρά και Βενιζέλο να υπογράψουν επιστολές μετάνοιας για να λάβουν συγχωροχάρτι,  λες και αν το επιθυμούσαν δεν θα το είχαν κάνει και από μόνοι τους προεκλογικά για να μην χάσουν και τις εκλογές.

Θέλει να σύρει ξανά τη χώρα στις εκλογές αλλά φοβάται να το πει ο κ. Τσίπρας για να μην αναλάβει την πολιτική ευθύνη. Άρχισε ήδη να μοιάζει επικίνδυνα με αυτούς που κατήγγειλε... Διότι η εξουσία, έστω και των τριών ημερών, είναι καθρέφτης και δεν μπορείς να του κρυφτείς...

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει όμως να συνειδητοποιήσει τάχιστα ότι δεν είναι πλέον οδηγός ενός μίνι κόμματος πενήντα διαφορετικών τάσεων που μπορεί να έχει απλώς την πολυτέλεια να αντιπολιτεύεται και να ...αρέσει λέγοντας ό,τι θέλει.

Τα μεγάλα κάρα θέλουν και υπεύθυνες κινήσεις. Η χώρα δεν μπορεί να βυθιστεί στην ακυβερνησία.

Αφού τον αφήνουν, ας κυβερνήσει. Για αυτό τον ψήφισαν οι πολίτες.

Ειδάλλως, κινδυνεύουμε να επιβεβαιώσουμε την άποψη που λέει ότι όταν πεθαίνει το παλιό χωρίς να έχει γεννηθεί το νέο, μπορεί να πέσουμε στη γειτονιά των τεράτων.

Η βόμβα που κρατούσε για το πολιτικό σύστημα ο κ. Τσίπρας κινδυνεύει να σκάσει στα χέρια του αν δεν σοβαρευτεί και εξακολουθήσει να παίζει παρέα με προτάσεις- λύσεις τύπου Στρατούλη, που σήμερα μας άφησε αναύδους, το παιχνίδι της αερολογίας και της  μπλόφας.

Διότι η μπλόφα στην πόκα είναι καλή. Δεν είσαι υποχρεωμένος να ανοίξεις τα φύλλα σου. Αν πιάσει έπιασε. Στην πολιτική όμως είσαι υποχρεωμένος να τα ανοίξεις τα χαρτιά και αλλίμονο... αν ο άσσος σου αποδειχτεί μπαστούνι.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις