Τα bao buns είναι ένας από τους πιο αγαπημένους και διαδεδομένους γαστρονομικούς θησαυρούς της κινέζικης κουζίνας
Γεμίστε τα λαχταριστά κινέζικα ψωμάκια bao bun με BBQ χοιρινό και τουρσί λαχανικά για ένα τέλειο σνακ.
Τα bao buns είναι ένας από τους πιο αγαπημένους και διαδεδομένους γαστρονομικούς θησαυρούς της κινέζικης κουζίνας.
Τα μαλακά, ατμιστά ψωμάκια με τη χαρακτηριστική ελαστική υφή, αποτελούν την τέλεια βάση για να φιλοξενήσουν διάφορες γέμισης, από λαχταριστό BBQ χοιρινό μέχρι τραγανά λαχανικά και ακόμα και γλυκές γεύσεις.
Η δημοφιλία τους έχει εκτοξευθεί διεθνώς, κατακτώντας όχι μόνο τους λάτρεις της ασιατικής κουζίνας, αλλά και κάθε τύπο γευσιγνωστών. Στην πραγματικότητα, τα bao buns δεν είναι απλώς ένα φαγητό, αλλά μια απόλαυση που δημιουργεί συναισθήματα χαράς σε κάθε μπουκιά.
Είτε τα σερβίρετε σε μια γιορτή είτε ως καθημερινό σνακ, αυτά τα bao bun δεν θα σας απογοητεύσουν ποτέ.
Επιπλέον:
- Κόβονται εύκολα
- Διατηρούνται στην κατάψυξη
- Χωρίς αυγά
- Vegetarian
- Με χαμηλά λιπαρά
Υλικά για τα bao bun
525 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και επιπλέον για αλεύρωμα
1½ κ.σ. ζάχαρη άχνη και μία πρέζα
1 κ.γ. ξηρή μαγιά ταχείας δράσης
50 ml γάλα
1 κ.σ. ηλιέλαιο και επιπλέον για το άλειμμα και το μπολ
1 κ.σ. ξύδι ρυζιού
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Θρεπτική αξία
kcal 119
λίπος 1 γρ. (χαμηλό)
κορεσμένα 0 γρ.
υδατάνθρακες 23 γρ.
ζάχαρα 2 γρ.
ίνες 1 γρ.
πρωτεΐνη 3 γρ.
αλάτι 0,2 γρ.
Μέθοδος
Βήμα 1
Ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη και ½ κ.γ. αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
Διαλύστε την μαγιά και μία πρέζα ζάχαρη σε 1 κ.σ. χλιαρό νερό και προσθέστε το μείγμα στο αλεύρι μαζί με το γάλα, το ηλιέλαιο, το ξύδι ρυζιού και 200 ml νερό.
Ζυμώστε προσθέτοντας λίγο επιπλέον νερό αν χρειάζεται.
Βήμα 2
Βάλτε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε για 10-15 λεπτά, ή μέχρι να γίνει λεία.
Βάλτε τη σε ένα ελαφρώς αλειμμένο μπολ, καλύψτε με μια βρεγμένη πετσέτα και αφήστε τη να φουσκώσει για 2 ώρες, ή μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Βήμα 3
Βγάλτε τη ζύμη από το μπολ και ζυμώστε την λίγο για να φύγει ο αέρας.
Πιέστε τη ζύμη με τα χέρια σας, προσθέστε το μπέικιν πάουντερ και ζυμώστε για 5 λεπτά.
Βήμα 4
Ανοίξτε τη ζύμη σε σχήμα λουκάνικου, περίπου 3 εκ. πάχους, και κόψτε σε κομμάτια περίπου 3 εκ. πλάτους – θα πρέπει να έχετε 18 κομμάτια.
Στην παλάμη σας, πλάστε κάθε κομμάτι ζύμης σε μπάλα και αφήστε τη να ξεκουραστεί για 2-3 λεπτά.
Βήμα 5
Μ’ έναν πλάστη ανοίξτε κάθε μπάλα, μία-μία, σε οβάλ σχήμα περίπου 3-4 χιλιοστά πάχος. Λιπάνετε την επιφάνεια των οβάλ με λάδι και αλείψτε λίγο λάδι σε ένα ξυλάκι.
Τοποθετήστε το αλειμμένο ξυλάκι στο κέντρο κάθε οβάλ.
Διπλώστε τη ζύμη πάνω στο ξυλάκι και τραβήξτε προσεκτικά το ξυλάκι έξω.
Βήμα 6
Κόψτε 18 τετράγωνα από λαδόκολλα και τοποθετήστε πάνω σε κάθε κομμάτι ζύμης μία μπάλα ζύμης.
Μεταφέρετε τα σε ένα ταψί, καλύψτε τα με μια καθαρή πετσέτα και αφήστε τα να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος για 1 ώρα και 30 λεπτά, ή μέχρι να διπλασιαστούν σε μέγεθος.
Βήμα 7
Ζεστάνετε έναν μεγάλο ατμομάγειρα σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία.
Ψήστε τα ψωμάκια για 8 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν (θα χρειαστεί να το κάνετε σε δόσεις).
Ανοίξτε προσεκτικά κάθε bao ban και γεμίστε το με το BBQ χοιρινό και τουρσί καρότο & νταϊκόν. Φάτε τα όσο είναι ακόμα ζεστά.
Συμβουλές συνταγής
Χρησιμοποιώντας το μίξερ
Η ζύμη μπορεί εύκολα να γίνει σε μίξερ με γάντζο ζύμης μέχρι το τέλος του βήματος 3.
Κατάψυξη
Τα ψωμάκια μπορούν να διατηρηθούν στην κατάψυξη.
Όταν ξεπαγώσουν, απλά ξαναζεστάνετε τα στον ατμομάγειρα.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr











