Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Συνταγή για ριζότο με θαλασσινά αλά Gordon Ramsay

ΦΩΤΟ Unsplash

ΦΩΤΟ Unsplash

Με την υπογραφή του Gordon Ramsay

Η συνταγή αυτή, είναι ένα γαστρονομικό ταξίδι στην τέχνη του ριζότου θαλασσινών του Gordon Ramsay.

Αυτό το πιάτο ενσαρκώνει την ιταλική κομψότητα και προσφέρει μια ικανοποιητική πρόκληση για να το τελειοποιήσετε. Με την πλούσια κρεμώδη υφή και τις έντονες γεύσεις του, το ριζότο έχει γίνει ένα κλασικό πιάτο υψηλής γαστρονομίας.

Αξιοποιώντας την εμπειρία του διάσημου σεφ Gordon Ramsay, θα ανακαλύψετε τα μυστικά για να δημιουργήσετε ένα ριζότο με γαρίδες και χτένια που μπορεί να αναβαθμίσει κάθε γεύμα σε μια πολυτελή γιορτή.

Το κλειδί για ένα εξαιρετικό ριζότο είναι η επιλογή του ρυζιού σας. Επιλέξτε το Arborio, την πολυτελή ποικιλία που είναι γνωστή για την υψηλή περιεκτικότητά της σε άμυλο και την εξαιρετική ικανότητα να απορροφά γεύσεις, για να πετύχετε την χαρακτηριστική βελούδινη υφή που κάνει το ριζότο διάσημο.

Ριζότο Θαλασσινών του Gordon Ramsay με γαρίδες και χτένια, κρεμώδες ρύζι Arborio μαγειρεμένο τέλεια με λευκό κρασί, φρέσκο ζωμό θαλασσινών και ζουμερές γαρίδες. Το χαρακτηριστικό αυτό πιάτο συνδυάζει τις λεπτές γεύσεις των θαλασσινών με το πλούσιο, βελούδινο ριζότο, ολοκληρωμένο με τυρί παρμεζάνα και φρέσκα βότανα.

Για τα Θαλασσινά
1/2 κιλό γαρίδες, καθαρισμένες  καλά
1/2 κιλό χτένια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για το Ριζότο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 1/2 φλιτζάνι ρύζι Arborio
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί (προαιρετικά)
5-6 φλιτζάνια ζεστό ζωμό θαλασσινών ή κοτόπουλου
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί Παρμεζάνα
2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
Αλάτι και πιπέρι
Φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο (για γαρνίρισμα)
Φέτες λεμονιού για σερβίρισμα

Οδηγίες

Μαγείρεμα των Θαλασσινών

  • Ρίξτε αλάτι και πιπέρι στις γαρίδες και τα χτένια.
  • Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
  • Σοτάρετε τα χτένια για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να μαγειρευτούν. Αφαιρέστε τα και αφήστε τα στην άκρη.
  • Στο ίδιο τηγάνι, μαγειρέψτε τις γαρίδες μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν αδιαφανείς. Αφαιρέστε τις και αφήστε τις στην άκρη.

Σοτάρισμα Κρεμμυδιού και Σκόρδου για το Ριζότο

  • Ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σε ένα μεγάλο τηγάνι.
  • Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαγειρέψτε το μέχρι να γίνει διάφανο.
  • Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και μαγειρέψτε για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να βγάλει άρωμα.

Ψήσιμο του Ρυζιού

  • Προσθέστε το ρύζι Arborio στο τηγάνι και ανακατέψτε για να καλυφθεί από το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Αφήστε το να καβουρδιστεί για περίπου 2 λεπτά.
  • Αφαίρεση με Κρασί (Προαιρετικά)
  • Ρίξτε το λευκό κρασί και ανακατέψτε μέχρι να απορροφηθεί σχεδόν πλήρως.

Προσθήκη Ζωμού Σταδιακά

  • Αρχίστε να προσθέτετε το ζεστό ζωμό, κουταλιά – κουταλιά, ανακατεύοντας συχνά.
  • Περιμένετε να απορροφηθεί σχεδόν πλήρως το κάθε πρόσθετο πριν προσθέσετε το επόμενο. Αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου 18-20 λεπτά.
  • Το ρύζι πρέπει να είναι κρεμώδες και αλ ντέντε.

Προσθήκη Θαλασσινών

  • Προσθέστε απαλά τις μαγειρεμένες γαρίδες και τα χτένια στο ριζότο και ζεστάνετέ τα.

Ολοκληρώνοντας το Ριζότο

  • Αφαιρέστε το από τη φωτιά και ανακατέψτε το βούτυρο και το τριμμένο τυρί παρμεζάνα.
  • Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
  • Σερβίρετε το ζεστό ριζότο θαλασσινών, γαρνιρισμένο με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φέτες λεμονιού στο πλάι.

Σημείωση
Καβουρδίστε το ρύζι Arborio σε βούτυρο ή λάδι πριν προσθέσετε το υγρό για να δημιουργήσετε μια προστατευτική επικάλυψη γύρω από κάθε κόκκο. Αυτό διασφαλίζει ότι το ρύζι θα απελευθερώνει το άμυλο του αργά, με αποτέλεσμα μια πιο κρεμώδη υφή στο ριζότο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life