Ιδανική επιλογή για ένα ελαφρύ γεύμα, συνοδευτικό ή ακόμα και για το γραφείο
Αυτή η συνταγή για σαλάτα με κριθαράκι, τόνο και μπρόκολο είναι ιδανική επιλογή για ένα ελαφρύ γεύμα, συνοδευτικό ή ακόμα και για το γραφείο.
Προσφέρει μια εξαιρετική ισορροπία γεύσεων και υφών, ενώ είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Το μπρόκολο προσδίδει ζωντανό χρώμα και τραγανότητα, ενώ το λεμονάτο ντρέσινγκ χαρίζει μια αναζωογονητική νότα. Το κριθαράκι μαγειρεύεται γρήγορα, γι’ αυτό είναι σημαντικό να παρακολουθείτε τον χρόνο μαγειρέματος.
Υλικά για τη συνταγή
2 φλιτζάνια κριθαράκι ολικής αλέσεως (περίπου 350 γρ.)
1 μεγάλο λεμόνι, ξεφλουδισμένο και στυμμένο
¼ φλιτζανιού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο πιπέρι
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μπρόκολο (350 γρ.)
2 κονσέρβες τόνου σε ελαιόλαδο, στραγγισμένο και κομμένο σε νιφάδες
1 φλιτζάνι ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
Οδηγίες
- Βράστε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
- Προσθέστε 2 φλιτζάνια κριθαράκι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να γίνει al dente, για 5 έως 7 λεπτά.
- Στραγγίστε και ξεπλύνετε με κρύο νερό μέχρι να κρυώσει.
- Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού, ¼ φλιτζάνι λάδι, ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
- Προσθέστε το κριθαράκι, 4 φλιτζάνια μπρόκολο, τον ψιλοκομμένο τόνο, 1 φλιτζάνι ελιές και 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη στο ντρέσινγκ και ανακατέψτε.
ΠΗΓΗ enikos.gr
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr











