Ιδανική επιλογή για βραδιές με την οικογένεια και τους φίλους
Αυτή η συνταγή για πατατοσαλάτα με γαρίδες έχει ξεχωριστή γεύση καθώς συνδυάζει πατάτες, αυγά και γαρίδες μαγειρεμένα σε έναν αρωματικό ζωμό.
Αποτελεί ιδανική επιλογή για πάρτι ή βραδιές με την οικογένεια και τους φίλους σας. Σερβίρεται παγωμένη για μέγιστη απόλαυση.
Υλικά
Για τη σος:
2 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένα (συμπεριλαμβανομένων των φύλλων)
1 φλιτζάνι μαγιονέζα
1/2 φλιτζάνι κίτρινη μουστάρδα
1/2 φλιτζάνι λευκό ξύδι
1/4 φλιτζανιού τουρσί
2 κουταλιές της σούπας μπαχαρικά για θαλασσινά
2 κουταλιές της σούπας καπνιστή πάπρικα
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, για γεύση
Για την πατατοσαλάτα:
2 λίτρα νερό
2 λεμόνια, κομμένα στη μέση
5 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
1/2 φλιτζάνι μπαχαρικά για θαλασσινά
1 κιλό νέες πατάτες, κομμένες σε τέταρτα
6 μεγάλα αυγά
500 γραμμάρια ωμές γαρίδες, καθαρισμένες και αφαιρέσεις εντέρου
Οδηγίες
Για τη σος:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το ψιλοκομμένο σέλινο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τη μαγιονέζα, την κίτρινη μουστάρδα, το λευκό ξύδι, το τουρσί, τις 2 κουταλιές της σούπας μπαχαρικά για θαλασσινά, την καπνιστή πάπρικα και τη σκόνη κρεμμυδιού.
- Χτυπήστε με σύρμα μέχρι να γίνει λείο.
- Προσθέστε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια. Αλατοπιπερώστε.
- Βάλτε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε τη πατατοσαλάτα.
Για την πατατοσαλάτα:
- Γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό, τα λεμόνια, τις σκελίδες σκόρδου και 1/2 φλιτζάνι μπαχαρικά για θαλασσινά και αφήστε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε τις πατάτες και βράστε τις στον ζωμό για 10 λεπτά. Προσθέστε τα αυγά και τις γαρίδες. Σβήστε τη φωτιά, σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το να καθίσει για 10 λεπτά.
- Αφαιρέστε τις γαρίδες, τις πατάτες και τα αυγά σε ένα ταψί χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα για να κρυώσουν.
- Ξεφλουδίστε τα αυγά όταν κρυώσουν αρκετά ώστε να μπορείτε να τα χειριστείτε και αφήστε τα στην άκρη μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε.
- Ανακατέψτε τις πατάτες με τη σος. Τώρα σπάστε τα καθαρισμένα αυγά στο μείγμα πατάτας και ανακατέψτε μέχρι να αναμειχθούν πλήρως.
- Προσθέστε τις γαρίδες.
- Καλύψτε το μπολ με μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε.
ΠΗΓΗ enikos.gr
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr