Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

ΕΟΦ: Σταματά η διακίνηση 4 φαρμάκων για τον διαβήτη

ΕΟΦ: Σταματά η διακίνηση 4 φαρμάκων για ...

Η διακοπή της διάθεσης των φαρμάκων από τον ΕΟΦ δεν αφορά λόγους ασφαλείας ή ποιότητας των προϊόντων, αλλά γίνεται από την ίδια την κατασκευάστρια εταιρεία.

O Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) ανακοίνωσε σήμερα (23.07.2025) την οριστική διακοπή διάθεσης τεσσάρων φαρμάκων για τον σακχαρώδη διαβήτη στην ελληνική αγορά.

Η διακοπή της διάθεσης των φαρμάκων από τον ΕΟΦ δεν αφορά λόγους ασφαλείας ή ποιότητας των προϊόντων, αλλά γίνεται από την ίδια την κατασκευάστρια εταιρεία.

Η εταιρεία ενημερώνει τους ασθενείς και τους επαγγελματίες υγείας, ώστε η μετάταξη σε εναλλακτικές θεραπείες να γίνει όσο πιο ομαλά γίνεται.

Πρόκειται για την NOVO NORDISK HELLAS LTD, η οποία σταματά τη διάθεση των παρακάτων προϊόντων:

VICTOZA, από τον Σεπτέμβριο του 2025 (Δείτε την ανακοίνωση της εταιρείας στον ΕΟΦ)
Actrapid Penfill, Protaphane Penfill και Mixtard 30 Penfill από τον Νοέμβριο του 2025. (Δείτε την ανακοίνωση της εταιρείας στον ΕΟΦ).
Οι ασθενείς με διαβήτη οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τον γιατρό τους ώστε να βρουν εναλλακτικές θεραπείες, καθώς η απώλεια δόσεων ινσουλίνης μπορεί να οδηγήσει σε κλινικά προβλήματα.

Απαιτείται συνεχής παρακολούθηση στην μετάβαση στα νέα φαρμακευτικά σκευάσματα, ειδικά των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being