Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη TRAVEL WEST FORUM 2025
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Συνταγή για ζυμαρικά με λαχανικά στο φούρνο

Συνταγή για ζυμαρικά με λαχανικά στο φούρνο

Ένα νόστιμο και υγιεινό γεύμα

Ψάχνετε για ένα γρήγορο και θρεπτικό γεύμα που μπορείτε να εντάξετε στην εβδομαδιαία σας διατροφή;

Αυτή η εύκολη συνταγή για ζυμαρικά με λαχανικά στο φούρνο είναι η ιδανική επιλογή.

Είναι πλούσια σε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και πανεύκολη στην παρασκευή της, ελαχιστοποιώντας παράλληλα το πλύσιμο των μαγειρικών σκευών, αφού η σάλτσα φτιάχνεται απευθείας στο ίδιο ταψί που ψήνονται και τα ζυμαρικά.

Υλικά για τη συνταγή

1 κόκκινη πιπεριά, καθαρισμένη από τους σπόρους, κομμένη σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς
1 κίτρινη πιπεριά, καθαρισμένη από τους σπόρους, κομμένη σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς
1 μελιτζάνα, ψιλοκομμένη
1 κολοκυθάκι, ψιλοκομμένο
1 κόκκινο κρεμμύδι, σε φέτες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
150 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
400 γρ. κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
3 κ.σ. χοντροκομμένος βασιλικός
300 γρ. πάστα, όπως ριγκατόνι ή πένες
150 γρ. μπάλα μοτσαρέλα, στραγγισμένη και ψιλοκομμένη
2 κ.σ. πέστο
2-3 κ.σ. ψιλοτριμμένη παρμεζάνα, ή εναλλακτικό σκληρό τυρί για χορτοφάγους
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες για τη συνταγή

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C.
  • Βάλτε τις πιπεριές, τη μελιτζάνα, το κολοκυθάκι και το κρεμμύδι σε ένα ταψί ψησίματος ή ένα βαθύ πυρέξ και αλείψτε με το λάδι. Αλατοπιπερώστε και ψήστε για 45 λεπτά, γυρίζοντας δύο φορές, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
  • Προσθέστε τα ντοματίνια, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το σκόρδο και τον βασιλικό και ψήστε για 10-15 λεπτά.
  • Εν τω μεταξύ, βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέστε 4-6 κουταλιές της σούπας από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά στα λαχανικά για να αραιώσετε τη σάλτσα ντομάτας.
  • Στραγγίστε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε τα με τα ψητά λαχανικά. Ανακατέψτε τη μοτσαρέλα και το πέστο, πασπαλίστε με παρμεζάνα και επαναφέρετε στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.

ΠΗΓΗ enikos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life