Ιδανική επιλογή για ένα γρήγορο γεύμα
Ανακαλύψτε μια απλή και γευστική συνταγή για ζυμαρικά με σπανάκι και τυρί ρικότα.
Ένα ελαφρύ, θρεπτικό και γρήγορο πιάτο που μπορείτε να ετοιμάσετε σε χρόνο μηδέν και αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα γρήγορο μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα.
Υλικά συνταγή
150 γρ. ζυμαρικά φαρφάλες ή ταλιατέλες
200 γρ. φρέσκο σπανάκι ή αποψυγμένο κατεψυγμένο σπανάκι
50 γρ. ανάλατο βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
125 γρ. ρικότα
φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά της σούπας τριμμένο πεκορίνο (ή εναλλακτικό σκληρό τυρί για χορτοφάγους)
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Οδηγίες
- Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ή μέχρι να γίνουν al dente.
- Στραγγίστε τα, κρατώντας στην άκρη μια κούπα από το νερό που έβρασαν.
- Αν χρησιμοποιείτε φρέσκο σπανάκι, μαγειρέψτε το σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό για 1-2 λεπτά, ή μέχρι να μαραθεί, και μετά αφήστε το να κρυώσει. Στύψτε καλά όλο το υγρό από το σπανάκι με τα χέρια σας και ψιλοκόψτε το πρόχειρα.
- Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Μόλις αφρίσει, προσθέστε το σπανάκι, το σκόρδο, τα μαγειρεμένα ζυμαρικά και λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
- Προσθέστε περισσότερο νερό από τα ζυμαρικά αν χρειαστεί. Προσθέστε τη ρικότα και μαγειρέψτε απαλά ανακατεύοντας με δύο πιρούνια για να τη σπάσετε.
- Αλατοπιπερώστε, προσθέστε το μοσχοκάρυδο και το πεκορίνο και σερβίρετε.
ΠΗΓΗ enikos.gr
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr