Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Ο Βενιζέλος κρύβει ότι στο Μνημόνιο υπάρχει αναφορά σε απολύσεις"

"Ο Βενιζέλος κρύβει ότι στο Μνημόνι...

Επίθεση της ΝΔ στον Υπουργό Οικονομικών

Δριμεία επίθεση  στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Βαγγέλη Βενιζέλο εξαπέλυσε σήμερα η ΝΔ καταλογίζοντάς του παραποίηση των θέσεων του κ. Αντώνη Σαμαρά για το δεύτερο Μνημόνιο και προσπάθεια παραπλάνησης της εθνικής αντιπροσωπείας αναφορικά με τις απολύσεις στις ΔΕΚΟ. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γιάννης Μιχελάκης ανάφερε  ότι λίγα εικοσιτετράωρα μετά τον Μεσοπρόθεσμο αποκαλύπτεται αυτό που έκρυβε ο κ. Βενιζέλος.

Ενώ σε σημερινή του ανακοίνωση ο κ. Βενιζέλος αναφέρει ότι «στο Μνημόνιο δεν περιλαμβάνεται τίποτε που δεν έχει παρουσιαστεί αναλυτικά στην βουλή κατά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου» αποκρύβει ότι στην 4η επικαιροποίηση του Μνημονίου υπάρχει αναφορά σε απολύσεις στο Μνημόνιο που δεν συζητήθηκε στην Βουλή. Ειδικότερα ο κ. Μιχελάκης αναφέρει ότι στην επικαιροποίηση του Μνημονίου υπάρχει σαφής αναφορά για απολύσεις μετά την ολοκλήρωση ενός χρόνου εφεδρείας κάτι που απουσιάζει από το Μεσοπρόθεσμο.

Η ΝΔ διευκρινίζει ότι ψήφισε το άρθρο περί περιορισμού του δημοσίου τομέα αλλά διαφωνεί με την παράγραφο 7 του άρθρου 37 του εφαρμοστικού που ρυθμίζει αυθαίρετα τον τρόπο επιλογής του πλεονάζοντος προσωπικού στις ΔΕΚΟ.

Σε κάθε περίπτωση είπε ο κ. Μιχελάκης η ΝΔ είναι αντίθετη με τις απολύσεις και υποστηρίζει τον θεσμό της εφεδρείας για οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους. Ζήτησε δε από τον κ. Βενιζέλο «να δώσει εξηγήσεις γι αυτή την πρωτοφανή παραπλάνηση της Εθνικής Αντιπροσωπείας».

Ο κ. Μιχελάκης  καταφέρθηκε εναντίον του κ. Βενιζέλου  και για την παραποίηση των  δηλώσεων του κ. Σαμαρά την περασμένη  Πέμπτη στην Βουλή και τον κάλεσε να ζητήσει συγγνώμη. Ειδικότερα ο  κ. Βενιζέλος παραποίησε την δήλωση του κ. Σαμαρά ότι «η ΝΔ δεν θα ψηφίσει το δεύτερο Μνημόνιο αν δεν αλλάξει η οικονομική πολιτική όσες ψήφους κι αν χρειαστεί ενώ θα το ψηφίσει αν συνδυαστεί με αλλαγή της ακολουθούμενης πολιτικής ακόμη κι αν έλθει με απλή πλειοψηφία».

Ο κ. Βενιζέλος από το βήμα της βουλής είχε επιτεθεί στον κ. Σαμαρά «γιατί δεν θα ψηφίσει το δεύτερο Μνημόνιο» αποκρύβοντας το δεύτερο σκέλος της δήλωσης του προέδρου της ΝΔ που συναρτούσε την στάση του με την αλλαγή πολιτικής.

Ο κ. Μιχελάκης εξήγησε ότι το θέμα της ψήφισης του δεύτερου Μνημονίου το άνοιξε ο κ. Βενιζέλος ο οποίος σε δηλώσεις του είχε πει ότι θα χρειαστεί 180 ψήφους αν και πρόσθεσε ότι ο έτερος υπουργός κ. Δημήτρης Ρέππας είπε ότι θα χρειαστεί 151 ψήφους και ότι η κυβέρνηση δεν βάζει εκβιαστικά διλήμματα. Ανέδειξε έτσι την διαφωνία στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος.

Ο κ. Μιχελάκης  επιτέθηκε στην κυβέρνηση με αφορμή και τις δηλώσεις Γιούνκερ «περί  περιορισμού της κυριαρχίας των  Ελλήνων». Ο εκπρόσωπος της ΝΔ είπε ότι «η ΝΔ απορρίπτει άνευ σχολίου την δήλωση και περιμένει την αντίδραση της κυβέρνησης η οποία για άλλη μία φορά κωφεύει». Ο κ. Μιχελάκης ρώτησε αν την κυβέρνηση εκφράζει ο υπουργός της κ. Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος δήλωσε ότι «αν οι Έλληνες δεν πάρουν αποφάσεις πρέπει να τις πάρουν κάποιοι άλλοι».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις