Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτρας: «1 φεστιβάλ, 3 ταινίες και οι 27»

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτρας: ...

13η διοργάνωση Διεθνές Πανοράματος

«Όχι δεν είναι χίμαιρα να καβαλάμε τ' όνειρο τη θείαν  ετούτη μέρα που όλα, ορατά κι αόρατα, κι' εμείς και τ' άτια μας κι οι θεοί, στην ίδια ορμάμε μέσα αιώνια σφαίρα!» Άγγελος  Σικελιανός. Στα δύσκολα χρόνια του μνημονίου-μεσοπρόθεσμου κάποιοι συνεχίζουν να αντιστέκονται με κάθε μέσον σε κάθε επίπεδο. Και στους δρόμους με τις πορείες και στις απεργίες αλλά και μέσα από τους λεωφόρους του πολιτισμού.

Επηρεασμένοι από τους στίχους του ποιητή η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου & Πολιτισμού Πάτρας - «Διεθνές Πανόραμα», που φέτος θα είναι η 13η διοργάνωση του, συνεχίζει την πορεία για την φετινή ολοκλήρωση του μέσα από τον «Ιστορικό συμβιβασμό».

Έναν συμβιβασμό ανάμεσα στην κινηματογραφική τέχνη και την τηλεόραση, ξεφεύγοντας από τις αγκυλώσεις της «δήθεν σύγκρουσης» ανάμεσα κινηματογράφου και τηλεόρασης. Πιστεύοντας πως δεν είναι πρωτεύον το μέσον προβολής ενός δημιουργήματος αλλά το ίδιο το δημιούργημα και τα μηνύματα που εκπέμπει ο δημιουργός του.

Αποφασίσθηκε το φεστιβάλ φέτος να συνεργασθεί με την εκπομπή της ΝΕΤ «27 Της Ευρώπης» του Κώστα Αργυρού http://27europe.blogspot.com

Έτσι θα προβληθούν τα ντοκιμαντέρ:

1) Brain Drain – Διαρροή Εγκεφάλων - διάρκεια 46': 26''

2) Bad  News - διάρκεια 46':46''

3) Αυτό που θέλουν οι γυναίκες – διάρκεια 41':40''

Η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Πανοράματος νοιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια τον δημοσιογράφο κ. Κώστα Αργυρό καθώς και τη κ. Μαρία Μπιρμπίλη διευθύντρια παραγωγής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture