Δείτε τα υλικά
Αναβαθμίστε μια κονσέρβα τόνου φτιάχνοντας αυτή την εύκολη συνταγή για σαλάτα με τόνο και αβοκάντο.
Αυτή η σαλάτα συνδυάζει την κρεμώδη υφή του αβοκάντο με τη δροσερή τραγανότητα της ρόκας και του αγγουριού, ενώ το λεμόνι και η φέτα προσθέτουν μια ισορροπημένη γεύση.
Υλικά για τη συνταγή
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 μεσαία αβοκάντο, κομμένα σε κύβους (περίπου 2 ½ φλιτζάνια)
2 κονσέρβες τόνου σε ελαιόλαδο
4 φλιτζάνια καρδιές ρόκας
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο αγγούρι
⅓ φλιτζάνι τριμμένη φέτα
¼ φλιτζάνι αμύγδαλο τριμμένο
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένες αποφλοιωμένες ελιές
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
Οδηγίες για τη συνταγή
- Αναμείξτε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα αβοκάντο και ανακατέψτε απαλά για να καλυφθούν καλά.
- Προσθέστε τον τόνο, τη ρόκα, το αγγούρι, τη φέτα, το αμύγδαλο, τις ελιές και τον μαϊντανό στο μείγμα του αβοκάντο. Ανακατέψτε απαλά.
- Σερβίρετε αμέσως ή αποθηκεύστε στο ψυγείο για έως και 1 ώρα.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr