Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 Αιγιάλεια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πανηγυρίζει ο ναός Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στην Αγυιά

Πάτρα: Πανηγυρίζει  ο ναός Αγ. Κωνσταντί...

Την παραμονή το απόγευμα στον εσπερινό θα είναι ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος και την Τρίτη 21-5 το πρωί στην Θεία λειτουργία ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος

Μεγάλη γιορτή αυτή των Ισαποστόλων, Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης που είναι στις 21 Μαΐου και ένας από τους ναούς της Πάτρας που πανηγυρίζει τη μέρα αυτή είναι ο Ιερός Ναός στην Αγυιά.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που γνωστοποιήθηκε, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αγυιάς Πατρών, την Δευτέρα 20-5, παραμονή της εορτής, στις 11 το πρωί θα γίνει η έξοδος της εικόνας και θα ξεκινήσει το ιερό προσκύνημα από τους πιστούς.

Στις 7 το απόγευμα της Δευτέρας θα ψαλεί ο μέγας αρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου που θα κηρύξει και το θείο λόγο.

Θα ακολουθήσει στις 9 το βράδυ η λιτάνευση της εικόνας στους γύρω δρόμους της ενορίας ενώ ανήμερα την Τρίτη 21-5-2024 θα τελεστεί η αρχιερατική Θεία λειτουργία χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Στις 7 το απόγευμα της Τρίτης θα ψαλεί μεθέορτος εσπερινός και παράκληση μετά Θείου κηρύγματος από τον αρχιμανδρίτη π. Δαμασκηνό Χρυσολωρά, προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Αμαρουσίου Αττικής.

Τέλος την Κυριακή 26-5 το πρωί στην Θεία λειτουργία θα γίνει και μνημόσυνο υπέρ των αοιδίμων ιερέων, κτητόρων και ενοριτών του ναού, όπου θα προεξάρχει ο αρχιμανδρίτης και ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Πατρών, π. Τιμόθεος Παπασταύρου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις