Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Η «μάχη» του οβελία- «Ο ανταγωνισμός είναι αθέμιτος» λένε οι κρεοπώλες

Πάτρα: Η «μάχη» του οβελία- «Ο ανταγωνισ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Οι χαμηλές τιμές στα σούπερ μάρκετ οδηγούν εκεί τους καταναλωτές

Το μεγαλύτερο οικονομικό έξοδο είναι για τους καταναλωτές το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία και το φετινό Πάσχα.

Η έρευνα αγοράς και φέτος ξεκίνησε από νωρίς ενώ και αυτή τη φορά η υψηλή τιμή του αρνιού προβληματίζει και οδηγεί πολλούς καταναλωτές αντί για τα κρεοπωλεία στα σούπερ μάρκετ.

Είναι γεγονός ότι λόγω και του καλαθιού του νοικοκυριού η διαφορά στην τιμή είναι αισθητή με τους κρεοπώλες να κάνουν λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Καθώς όπως εξηγούν τα σούπερ μάρκετ έχουν βρει τρόπους να πωλούν σε χαμηλότερη τιμή τα κρεοπωλεία αδυνατούν εκ των πραγμάτων και με βάση τα δεδομένα να ακολουθήσουν. 

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο κρεοπώλης Ηλίας Χατούπης, «στα κρεοπωλεία μπορεί να βρει κανείς το αρνί ακόμα και 14-15 ευρώ το κιλό. Στα σούπερ μάρκετ με την υποστήριξη της Πολιτείας η τιμή είναι χαμηλότερη. Από εκεί και πέρα ο καταναλωτής μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και να καταναλώσει ό,τι καταλαβαίνει».

Όπως επισημαίνει ο κλάδος, οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί εάν θέλουν για εκείνη την ημέρα ένα καλής ποιότητας αρνί.  Ο τρόπος που έχει μεγαλώσει ένα αρνί καθορίζει την ποιότητά του, εάν για παράδειγμα είναι μεγαλωμένο σε στάβλο και έχει τραφεί με θήραμα, η ποιότητα πέφτει. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις