Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει χριστιανόμετρο που να μετρά την ένταση της πίστης

Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει χριστιανόμετρο π...

Για το “αυθαίρετο της Ακροδεξιάς” και “γιαλαντζί πατριώτες” έκανε λόγο ο πρωθυπουργός εξαπολύοντας επίθεση κατά Βελόπουλου και Νίκης

Μήνυμα στους ψηφοφόρους της “πατριωτικής δεξιάς” και το θρησκευόμενο ακροατήριο έστειλε ενόψει ευρωεκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στο ΣΚΑΪ εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Βελόπουλο και τη Νίκη, ενώ αναφέρθηκε και στον αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις ευρωεκλογές και το χθεσινό ξυλοδαρμό στη Βουλή. Έκανε λόγο για “αυθαίρετο της Ακροδεξιάς” και “γιαλαντζί πατριώτες”. Ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει “χριστιανόμετρο” και δεν μπορούν ορισμένα κόμματα με διχαστικό λόγο να υποστηρίζουν ότι εκφράζουν τη χριστιανική πίστη.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το χθεσινό επεισόδιο στη Βουλή με τον ξυλοδαρμό Γραμμένου από Φλώρο “ανατριχιαστικό και αποκαλυπτικό”. Τόνισε ότι δε γίνεται ο ναός της Δημοκρατίας να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ και συνεχάρη τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασιούλα για τα γρήγορα αντανακλαστικά του.

Αυθαίρετο χτισμένο με βία και ψέματα η Ακροδεξιά πολυκατοικία
Χαρακτήρισε επίσης το επεισόδιο αυτό “εξαιρετικά αποκαλυπτικό για το τι ακριβώς συμβαίνει σ’ αυτό τον χώρο της ακροδεξιάς πολυκατοικίας” και πρόσθεσε: “Βέβαια, ο Θεός να την κάνει «πολυκατοικία», μάλλον με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία μοιάζει αυτό το συνονθύλευμα των κομμάτων που έχουν εισέλθει στη Βουλή.”

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε επομένως ότι “θα πρέπει όλοι να αναλογιστούν πολύ προσεκτικά αν πράγματι θέλουμε εντός του εθνικού Κοινοβουλίου να εκπροσωπούνται κόμματα τα οποία πρεσβεύουν την ωμή βία -σε μια εποχή όπου όλοι συζητούμε για την καταπολέμηση της βίας- και έναν μισαλλόδοξο ρατσιστικό λόγο, ο οποίος το μόνο που κάνει είναι να εκπέμπει διχασμό και ενίοτε μίσος.”

Κατέστησε μάλιστα σαφές ότι στην Ακροδεξιά αυτή πολυκατοικία δεν εντάσσει μόνο τους Σπαρτιάτες αλλά και την Ελληνική Λύση και τη Νίκη. “Είναι τρία κόμματα στα δεξιά που το καθένα πρεσβεύει και κάτι ακραίο”, είπε.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι Σπαρτιάτες τέθηκαν εκτός της εκλογικής διαδικασίας με απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία «πατάει» πάνω σε μία ρύθμιση την οποία ψήφισε και υποστήριξε η Νέα Δημοκρατία. “Την υποστήριξε κοινοβουλευτικά αλλά και μέσω υπομνημάτων, όταν κάποιοι άλλοι ξέχασαν να τα υποβάλουν”, πρόσθεσε καρφώνοντας το ΣΥΡΙΖΑ.

“Ο φασισμός και ό,τι αυτός πρεσβεύει δεν μπορεί να πολεμιέται μόνο στα λόγια. Πρέπει να αντιμετωπίζεται με πράξεις και εμείς ήμασταν στη σωστή πλευρά της ιστορίας στην υπόθεση αυτή”, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης. Ενώ υποστήριξε ότι δεν πρέπει κανείς να εκπλήσσεται γιατί όπως είπε “ο ΣΥΡΙΖΑ είχε συγκυβερνήσει με την ακροδεξιά του κ. Πάνου Καμμένου”.

Δεν υπάρχει χριστιανόμετρο που να μετρά την ένταση της πίστης
Αναφερόμενος σε Βελόπουλο και Νίκη ο πρωθυπουργός κατήγγειλε “εμπορευματοποίηση της χριστιανικής πίστης ωσάν να υπάρχει κάποιο -πώς να το πούμε;- «χριστιανόμετρο», το οποίο θα μπορεί να μετρά την ένταση της πίστης του καθενός για να μπει κάποιος σε μία εκκλησία, σε έναν ναό για να προσευχηθεί.”

«Θέλουν να κάνουν τις εκλογές δημοψήφισμα»
«Την επόμενη ημέρα πάλι η ΝΔ θα είναι κυβέρνηση. Άλλα κόμματα θέλουν να κάνουν τις ευρωεκλογές δημοψήφισμα. Θα σηκώσουμε το γάντι. Έχουμε έργο να δείξουμε και θητεία μπροστά μας. Εμείς όμως δεν σταματάμε να μιλάμε για την σημασία της Ευρώπης. Θέλουμε να πετύχουμε στην Ευρώπη την επόμενη 5ετία. Το ζήτημά μας είναι πως θα εκπροσωπηθεί η Νέα Δημοκρατία στην Ευρώπη», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης για τις ευρωεκλογές.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ έχει «ελάχιστους σελέμπριτι». «Κάθε μια και κάθε ένας, μπορούν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της χώρας στο Ευρωκοινοβούλιο. Θα έλεγα πως μόνο η ΝΔ θα μπορούσε να κάνει ένα τέτοιο πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο. Τα πρόσωπα που έχουμε βρίσκουν πολιτικό λόγο. Να κάνει ο κόσμος την επιλογή του με κριτήριο το ποιος θα τους εξυπηρετήσει την επόμενη ημέρα».

Για το επιθυμητό ποσοστό στην κάλπη είπε: «Θέλω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οι Ευρωεκλογές είναι εθνική κάλπη, αλλά όχι εθνικές εκλογές. Το μέτρο σύγκρισης είναι οι προηγούμενες. Έχουμε ένα μειονέκτημα και ένα μειονέκτημα. Η κινητοποίηση του κόσμου είναι πιο μικρή αλλά μπορούμε να μιλήσουμε πιο ξεκάθαρα. Από τη στιγμή που και οι αντίπαλοί μας αναγνωρίζουν τη διαφορετικότητα, έτσι θα μετρήσουν και εκείνοι. Αυτό που με ενδιαφέρει εμένα είναι να εκλέξω όσο το δυνατόν περισσότερους ευρωβουλευτές».

Τι είπε για τις πρόωρες εκλογές
«Ήδη ακούω όλα αυτά αλλά είναι παράδοξο να ζητάει κανείς εκλογές με 17%. Εμένα αυτό δεν με αφορά. Θα σεβαστούμε όσα αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Αν δεν είναι καλό το αποτέλεσμα θα προβληματιστούμε. Θέλουμε οι ευρωεκλογές να ενισχύσουν το εντυπωσιακό μας ποσοστό στις εθνικές εκλογές», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

"Αισιόδοξοι πως θα τελειώσουμε με το καρκίνωμα της οπαδικής βίας"

«Δυσκολεύομαι να σχολιάσω μια ανοιχτή έρευνα. Θα ήθελα να σας πω πως για την οπαδική βία έχουμε κάνει πολλά πράγματα και έχουμε αποδείξει πως τα εννοούμε. Υπάρχουν σταγόνες που ξεχειλίζουν το ποτήρι. Αυτό που μπορώ να πω, είναι ότι έγινε μια πολύ εμπεριστατωμένη έρευνα με εχεμύθεια, κάτι πολύ ασυνήθιστο. Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη πως θα τιμωρηθούν οι ένοχοι, ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί. Έχουμε την πολιτική βούληση και πήραμε δύσκολες αποφάσεις. Έχουμε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι πως θα τελειώσουμε με το καρκίνωμα της οπαδικής βίας και τα παρακλάδια του. Δεν υπάρχει κοινωνία χωρίς κανόνες», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στη γυναικοκτονία της Κυριακής μπροστά από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους είπε ότι του προκαλεί «στεναχώρια και θυμό». Σε αυτό το πλαίσιο τόνισε ότι «έχουμε κάνει 1.245 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία».

Τι είπε για την ακρίβεια
 «Αν υπήρχε κάποια μαγική φόρμουλα, θα την είχαμε βρει. Η ακρίβεια είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Τα αποτελέσματα από τις ενέργειές μας έφεραν διαφάνεια. Έχουμε βελτίωση. Υπάρχουν νοικοκυριά που δοκιμάζονται. Θα προσπαθήσω να συνδέσω την μεγάλη εικόνα με το τεφτέρι του κάθε νοικοκυριού. Το εισόδημα καθορίζεται με το πόσα χρήματα μπαίνουν σε ένα σπίτι και πόσα βγαίνουν. Οι μισθοί αυξάνονται και οι φόροι μειώνονται, επειδή η οικονομία πάει καλά. Θέλουμε να στηρίξουμε τις οικογένειες. Έχουμε στοχευμένες επιλογές», είπε αναφερόμενος στην οικονομία.

«Ο πληθωρισμός αρχίζει να υποχωρεί. Οι τιμές είναι 30% πάνω από ό,τι όταν ήταν πριν τρία χρόνια. Ο ανταγωνισμός είναι μια απάντηση. Τo e-katanalotis είναι μια σημαντική παρέμβαση. Το σούπερ μάρκετ είναι στατιστικά το 23% των δαπανών ενός νοικοκυριού. Ο ανταγωνισμός λειτουργεί. Αν δεν είχαμε ευρωπαϊκή στήριξη επί covid δεν θα είχαμε ανταπεξέλθει. Η πίεση είναι συνεχείς, δεν θα σταματήσουμε τους ελέγχους και αν κρίνουμε πως θα χρειαστούν νέα μέτρα, θα τα πάρουμε», πρόσθεσε.

Τι είπε για τα Τέμπη
«Θα μπορούσαμε να κάνουμε κάποια πράγματα διαφορετικά», είπε αναφερόμενος στο δυστύχημα των Τεμπών λέγοντας ότι η κυβέρνηση έδωσε ανοχή στις «θεωρίες συνωμοσίας όπως αυτή για το μπάζωμα».

«Μπορεί η ευθύνη να βαραίνει όλους. Αλλά αυτό το οποίο είχα πει και στο οποίο επιμένω είναι ότι τελικά η Δικαιοσύνη θα απαντήσει στο τι πραγματικά έγινε. Και δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο και δεν θα πω τίποτα άλλο για το θέμα αυτό γιατί έχω εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη. Και καλό είναι όλοι να έχουν εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρόσθεσε ότι «γι’ αυτά για τα οποία μπορώ να μιλήσω είναι για το πώς κάνουμε, όχι πώς θα κάνουμε, πώς κάνουμε τα τρένα μας πιο ασφαλή. Προχθές βρέθηκα στην Θεσσαλία, 450 εκατομμύρια ευρώ σε πρόσθετα σιδηροδρομικά έργα για την ανάταξη του σιδηροδρομικού δικτύου».

«Η περιβόητη τηλεδιοίκηση, για την οποία έγινε τόση φασαρία, είχε παραδοθεί. Στο μεγαλύτερο κομμάτι λειτουργεί, εκτός του κομματιού που καταστράφηκε από τον «Daniel», όπου δυστυχώς πρέπει να ξανακατασκευαστεί», εξήγησε.

«Άρα, το μέλημά μας, της κυβέρνησης, γιατί για τα άλλα δεν μπορούμε και δεν πρέπει να μιλήσουμε και καλό είναι να μην μιλάει και κανείς πια από ένα σημείο και πέρα…» είπε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις