Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Όλα όσα ειπώθηκαν στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας

Όλα όσα ειπώθηκαν στην Ετήσια Γενική Συν...

Στη διάρκεια της συνέλευσης υπερψηφίστηκε με 80% ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός του Εμπορικού συλλόγου για το 2023

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24/4/2024 στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας η ετήσια γενική συνέλευση του συλλόγου.

Στην κεντρική τοποθέτησή της η νέα Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ερμίνα Διονυσάτου αναφέρθηκε στην πλούσια δράση του Εμπορικού Εισαγωγικού συλλόγου της Πάτρας κατά το περασμένο έτος.  Όπως είπε, έγινε πλήθος παρεμβάσεων τόσο σε θέματα και προβλήματα γενικά όσο και τοπικά και ο ΕΕΣΠ στάθηκε πρωτοπόρος στον αγώνα για την επίλυσή τους και στην προσπάθεια του συντονισμού και της κοινής δράσης όλων των ενδιαφερόμενων φορέων.

Ενδεικτικά αναφέρθηκε στην εκτόξευση του ενεργειακού κόστους, το κύμα ακρίβειας, στον πληθωρισμό, στις ανεξέλεγκτες αυξήσεις και στις οικονομικές υποχρεώσεις των νοικοκυριών.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΕΕΣΠ συμμετείχε σε αρκετές Ημερίδες που αφορούν είτε θέματα του εμπορίου όπως το φορολογικό, ασφαλιστικό,  ανάπτυξη αλλά και σε τοπικά θέματα όπως είναι το παραλιακό μέτωπο πολιτιστικά γεγονότα, το καρναβάλι, και το κυκλοφοριακό.

Όπως τονίστηκε στην γενική συνέλευση, ιδιαίτερη σημασία δίνεται στις αλλαγές που θα επέλθουν στην πόλη της Πάτρας με την πεζοδρόμηση της Μαιζώνος, την αντιδρόμηση Κορίνθου Κανακάρη που θα επηρεάσουν το εμπόριο, κ.α.

Τελευταία οι επιχειρήσεις δοκιμάζονται με νέα έξοδα αλλά και νέες διαδικασίες που απ’ ότι φαίνεται ακόμα δεν είναι έτοιμο το κράτος να υποστηρίξει.

Η κ. Διονυσάτου αναφέρθηκε και στο θέμα της εγκατάστασης των pos και τη διασύνδεση τους με τις ταμειακές μηχανές στις επιχειρήσεις που δημιουργούν νέο κόστος στους επαγγελματίες.

Παράλληλα η κάρτα προσωπικού βάζει νέα δεδομένα και ο σύλλογός μας έχει παρέμβει προκειμένου να υπάρχει και για τα δύο παραπάνω μέτρα ένα εύλογο διάστημα προκειμένου να προσαρμοστεί η αγορά χωρίς τα υπέρογκα πρόστιμα πού είναι εξοντωτικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, υπογράμμισε η νέα πρόεδρος.

Έγινε ειδική αναφορά στο μεγάλο και δύσκολο έργο που έχει και που πρέπει να συντελεστεί μέσω του προγράμματος των Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου για την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και την αναβάθμιση των περιοχών.

Ο Σύλλογος οργάνωσε και πραγματοποίησε εκδηλώσεις κοινωνικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου δίνοντας το σύνθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά και της τόνωσης της τοπικής αγοράς και προβολής της πόλης μέσα από δράσεις εξωστρέφειας.

Στην γόνιμη συζήτηση που ακολούθησε μέλη του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας τοποθετήθηκαν διεξοδικά τόσο για τα προβλήματα όσο και για το μέλλον του εμπορίου και των προκλήσεων της εποχής μας.

Κλείνοντας υπερψηφίστηκε με 80% ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός του 2023, δικαιώνοντας την Διοίκηση του Συλλόγου, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις