Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Στη Ζάκυνθο η Μαρέβα Μητσοτάκη: Παρακολούθησε τις εκδηλώσεις του Λυκείου Ελληνίδων

Στη Ζάκυνθο η Μαρέβα Μητσοτάκη: Παρακολο...

Δείτε ΦΩΤΟ

Τις εκδηλώσεις του Λυκείου Ελληνίδων Ζακύνθου, το οποίο επαναλειτουργεί στο νησί για πρώτη χρονιά μετά από δεκαετίες διακοπής των δραστηριοτήτων του παρακολούθησε η Μαρέβα Μητσοτάκη - Γκραμποφσκι μετά από πρόσκληση που έλαβε.

Εκτός από την Μαρέβα Μητσοτάκη στην εκδήλωση με τίτλο Γυναικείες Χρονο-διαδρομές βρέθηκε πλήθος Ζακυνθίων, ενώ το παρών έδωσε και ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Ακτύπης και ο δήμαρχος Γιώργος Στασινόπουλος.

Η εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Αλεξάνδρας Μαρούδα, Προέδρου του Λυκείου και της Μαρίας Πουλιέζου ιδρυτικού μέλους, περιελάμβανε πλήθος δράσεων και εισηγήσεων που ανέδειξαν με επιτυχία τόσο τον πολιτιστικό πλούτο του νησιού, όσο και τα ζητήματα που αφορούν την σύγχρονη γυναίκα. Έμφαση δόθηκε στον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η δημιουργία και η τέχνη, κυρίως η δεξιοτεχνία, στην γυναικεία ενδυνάμωση.

«Μέσα από την Δημιουργία η Γυναίκα μπορεί να εκφραστεί, να αναπτύξει προσόντα και δεξιότητες, να είναι οικονομικά ανεξάρτητη, να μετέχει στην συλλογική ζωή, αφήνοντας παντού το δικό της αποτύπωμα,» είπε χαρακτηριστικά η Μαρέβα Μητσοτάκη.

Αναφερόμενη για τον ρόλο του Λυκείου Ελληνίδων υπογράμμισε «παρότι το έργο σας αντλεί αξίες από το Παρελθόν στην πραγματικότητα είναι απόλυτα εναρμονισμένο με τις σύγχρονες ανάγκες του ανθρώπου. Άλλωστε, η παράδοση δεν είναι μέγεθος στατικό, αλλά δυναμικό. Ακριβώς γι’ αυτό απαντά στις ανάγκες του σήμερα».

Παράλληλα η Μαρέβα Μητσοτάκη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τάση που παρατηρείται στον χώρο της τέχνης διεθνώς για επιστροφή στην χειροτεχνία κάτι που πηγάζει από την ανάγκη του ανθρώπου να επιστρέψει στην απλότητα και την αυθεντικότητα, ενώ τόνισε πως η τάση έχει και οικονομικές προεκτάσεις. Συνδέεται με την επαγγελματική αποκατάσταση, την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την τουριστική ανάδειξη περιοχών, τις εξαγωγές και την βιώσιμη ανάπτυξη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight