Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Οι ηθοποιοί της παράστασης "Ο Μπογιατζής" μιλούν στο thebest.gr για τα δικά τους χρώματα...

Οι ηθοποιοί της παράστασης "Ο Μπογι...

Η παράσταση κάνει πρεμιέρα στο θέατρο act αυτό το Σαββατοκύριακο

Η ξεκαρδιστική κωμωδία του Donald Churchill  «Ο ΜΠΟΓΙΑΤΖΗΣ» σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Λιακόπουλου κάνει πανελλήνια πρεμιέρα στο θέατρο act αυτό το Σαββατοκύριακο.

Το thebest.gr εξασφάλισε αποκλειστική συνέντευξη με τους ηθοποιούς Γιώργη Κοντοπόδη, Δανάη Καλοπήτα και Ιωάννα Μαρμάρου που παρουσιάζουν αυτή την ολόφρεσκη κωμωδία.

Γιώργης Κοντοπόδης

Γιώργη γιατί πάλι στην Πάτρα;
Η πάτρα τα τελευταία 2 χρόνια έχει γίνει ένας από τους αγαπημένους μου θεατρικούς προορισμούς που προέκυψαν αναπάντεχα και εντελώς τυχαία όταν ο κοιμόμενος χαλεπάς αποφάσισε να βγει εκτός αθηνών. Η πάντα θερμή υποδοχή νού της πάτρας και η πραγματικά μαγικές παραστάσεις του κοιμόμενου χαλεπά σες φορές παίξαμε στο θέατρο act κατέστησαν σαφές από την πρώτη μέρα ανάγνωσις η πόλη σας θα ήταν ιδανική για την έναρξη του νέου αυτού έργου. Αινοσέργου και ενός κειμένου εντελώς διαφορετικού από αυτά που μέχρι τώρα έχουμε παρουσιάσει στην πάτρα και που κάνει ακόμα πιο δελεαστική την απόφαση να πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα μας εδώ ελπίζοντας η ανταπόκριση του κόσμου να είναι αντίστοιχη με τη μέχρι τώρα σε όλα τα συναπαντήματα μας

Γιώργη μίλησε μας για το ρόλο σου, τον Walter.
Ο walter για μένα είναι η προσωποποίηση της αγνότητας και του ανθρώπου που ενώ όλα πηγαίνουν στραβά συνεχίζει να ονειρεύεται και να βλέπει την όμορφη πλευρά της ζωής. Ιδανικός χαρακτήρας θεατρικός για το 2024 που όλοι οι ανθρωπότητα έχει εστιάσει στα δεινά που μαστίζουν τον κόσμο και που αναπόφευκτα πολλές φορές μας κάνει να σκεφτόμαστε αρνητικά να βλέπουμε την άσχημη πλευρά του νομίσματος και να μην είμαστε ευγνώμονες  για όλα αυτά τα μικρά ή μεγαλύτερα πράγματα που καθημερινά βιώνουμε. Ο ρόλος λοιπόν αυτός έρχεται για να υπενθυμίσει σε εμένα και κατ’ επέκταση στους θεατές ότι η ελπίδα για ένα ομορφότερο αύριο, είναι αυτό που μπορεί να κάνει το σήμερα φωτεινό, γεμάτο θετικές πινελιές και αυτό είναι αυτό που λατρεύω σε αυτόν τον ρόλο.

Τι χρώμα έχει η παράσταση;
Η παράσταση είναι ζωγραφισμένη με όλη την παλέτα των χρωμάτων , όπως όλα τα όμορφα ανθρώπινα έργα , όπως η ζωή των ανθρώπων ..περνάει από το γέλιο στην συγκίνηση με διαρκείς εναλλαγές που ελπίζουμε να αποδοθουν στο μέγιστο κ να μαγέψουν το κοινό της Πατρας

Τι χρώμα θα ήθελες να χει η ζωη σου;
Αναπόφευκτα η ζωή όλων των ανθρώπων είναι πολύχρωμη. Ολων των ανθρώπων που προσπαθούν να νιώσουν κ να βιώσουν την κάθε μέρα ως αυτό που είναι κ ως αυτό που έρχεται , υπάρχει κ φεύγει

Τι χρώμα έχει η Πατρα;
Φωτεινό. Πολύ , έντονο, ξεκάθαρα φωτεινό μια και είναι συνυφασμένη με όμορφες στιγμές που έχουν φωτίσει την πραγματικότητα μου τα τελευταία χρόνια. Φως απαραίτητο για την πορεία κ εξέλιξη ενός ανθρώπου που αρέσκεται να φωτίζει τη ζωή του από το θέατρο

Μια ευχή για το καλοκαίρι. 
Καλά μπάνια! Καλή ξεκούραση κ πολύ πολύ θέατρο χειμώνα καλοκαίρι φθινωπορο άνοιξη...πάντα κ παντου

Δανάη Καλοπήτα

Δανάη πως αισθάνεσαι που κάνεις πρεμιέρα στην Πάτρα αυτήν την φορά;
Η χαρά και η τιμή που νιώθω που ταξιδεύουμε για ακόμη μια φορά στην Πάτρα και πόσο μάλλον το γεγονός ότι η πρεμιέρα του «Μπογιάτζη» θα γίνει εκεί είναι απερίγραπτη. Κάθε φορά που παίζω στο θέατρο act νιώθω ότι το κοινό ανοίγει την αγκαλιά του και μου προσφέρει τόση απλόχερη αγάπη, συγκίνηση και ευτυχία. Για μένα το έργο μας λοιπόν θα ξεκινήσει με την πιο όμορφη και θετική ενέργεια το ταξίδι του. 

Δανάη πες μας για τη Marcia την ηρωίδα που ερμηνεύεις.
Ο ρόλος της Marcia είναι για μένα ένας ρόλος πρόκληση. Και ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση είναι το γεγονός του ότι πρώτη φορά θα παίξω σε μια κωμωδία. Η Marcia ειναι μια γυναίκα που με κάθε αφορμή ζει το προσωπικό της δράμα. Μια γυναικά κυκλοθυμική, ανισόρροπη γεμάτη λεφτά και λεξοτανίλ στην τσέπη της. Μέσα σε μια ζωή που φαινομενικά τα έχει όλα αλλά στην ουσία ειναι άδεια,ψάχνει να βρει λίγο ενδιαφέρον, κυρίως ερωτικό, κάθε φορά που ταξιδεύει ο άντρας της. Αυτή την φορά όμως μια απατημένη σύζυγος, η Τζειν, της χτυπά την πόρτα και η σατανική Marcia παρέα με τον Μπογιατζή φτιάχνουν το τέλειο κόλπο, για να την ξελασπώσουν. Θα τα καταφέρουν; 

Τι χρώμα έχει η παράσταση;
Μια παλέτα γεμάτη φωτεινά χρώματα τα όποια αναμειγνύονται μεταξύ τους και γίνονται ένα, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους χαρακτήρες του έργου μας. Σίγουρα ευελπιστώ οι θεατές να φύγουν από την  παράσταση με το πιο φωτεινό χρώμα μέσα τους. 

Τι χρώμα θα ήθελες να χει η ζωη σου;
Κάθε χρώμα για μένα είναι μια εμπειρία και τα χρώματα έχουν τόσες πολλές αποχρώσεις που μακάρι να μπορούσα να τις ζήσω όλες. Απτό λευκό στο μαύρο, από το πρασινο στο κόκκινο, από το μπλε στο μωβ… Ταξίδια μέσα στα χρώματα αυτό το χρώμα θα ήθελα να έχει η ζωη μου.

Τι χρώμα έχει η Πατρα;
Η κάθε πόλη έχει το χρώμα των ανθρώπων που την απαρτίζουν. Όσοι άνθρωποι έχω γνωρίσει κάθε φορά που έχω ταξιδέψει στην Πάτρα, ήταν γεμάτοι φως και χρώματα γεμάτα ελπίδα. Χρώματα ανοιχτά, φωτεινά…

Μια ευχή για το καλοκαίρι. 
Ηρεμία, γαλήνη, φως… πολλά μπάνια λοιπόν στην ηρεμία και στην γαλήνη που προσφέρει η θάλασσα. Ήλιο, χορό, γέλια…Γεμίζουμε μπαταρίες λοιπόν, για να ξεκινήσει η σεζόν με πολύ θέατρο έτσι ώστε να γεμίσουν ξανά φως οι ψυχές μας.  

Ιωάννα Μαρμάρου

Ιωάννα θα παίξεις για πρώτη φορά στην πόλη μας;
Είναι η πρώτη φορά που θα παίξω στην όμορφη πόλη της Πάτρας. Θεωρώ πως δεν θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει καλύτερη επιλογή από το να κάνουμε την πρεμιέρα μας εκεί! Ανυπομονώ!  

Ιωάννα τι ιδιαίτερα χαρακτηριστικά εχει η Jane ο ρόλος που ερμηνεύεις;
Η Jane είναι μια γυναίκα παιχνιδιάρα και με πείσμα, ενώ ταυτόχρονα έχει τον τρόπο της να παίρνει αυτό που δικαιούται και που έχει στο μυαλό της!Έχει μάθει να ζει με έναν σύζυγο που την απατάει με τους παράνομους δεσμούς του και εκείνη να ανταμείβεται με πανάκριβα κοσμήματα από εκείνον για να τον συγχωρέσει. Μπορούμε να πούμε ότι είναι μάλλον το παιχνίδι τους. Αυτή τη φορά λοιπόν παίρνει την εκδίκηση της που ο Brian ξέχασε να της πάρει το «δώρο» της και αποφασίζει να τα αποκαλύψει όλα. Όμως το ταπεραμέντο της σε συνδυασμό με την ευαισθησία του Reggie την αγγίζουν και τελικά τον ερωτεύεται, ξεχνώντας τον αρχικό σκοπό της, να τα αποκαλύψει δηλαδή όλα. 

Τι χρώμα έχει η παράσταση;
Η παράσταση είναι πολύχρωμη όπως οι ψυχολογίες και οι διαθέσεις των ρόλων μας. Το κόκκινο χρώμα της πετσέτες της Jane διεγείρει τις αισθήσεις, δείχνει την ανάγκη της να αγαπηθεί, καθώς και την διάθεση της για έρωτα, ενώ αντίθετα κρύβει την επιθυμία της για εκδίκηση και το θυμό της. Το γαλάζιο του Reggie δημιουργεί στις δυο γυναίκες την αίσθηση της εμπιστοσύνης, της ειλικρίνειας και της αφοσίωσης στο να βγάλει εις πέρας τις απαιτήσεις τους μέσω της αθωότητας του. Και το μαύρο της Marcia συμβολίζει το μυστήριο που προσπαθεί να διατηρήσει για να κρυφτεί, καθώς επίσης και τον φόβο της και την ανάγκη της για έλεγχο, δύναμη και εξουσία. 

Τι χρώμα θα ήθελες να χει η ζωη σου;
Ο Μπογιατζής και η παλέτα του με τα πολλά χρώματα θα ήθελα να καθρεφτίζει την ζωή μας! 

Τι χρώμα έχει η Πατρα;
Η Πάτρα πάντα εκπέμπει πληθώρα χρωμάτων και αποτελεί την ιδανική αρχή για την παράσταση μας! 

Μια ευχή για το καλοκαίρι. 
Εύχομαι το καλοκαίρι μας να ξεκινήσει πολύχρωμα και να ξυπνήσει έντονες και ευχάριστες στιγμές για γέλιο στη ζωή μας!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture