Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Στεμνίτσα και Δημητσάνα, ιδανικός προορισμός για μονοήμερες εκδρομές

ΦΩΤΟ Unsplash

ΦΩΤΟ Unsplash

Μπορείτε να το κανονίσετε και τελευταία στιγμή!

Η Στεμνίτσα και η Δημητσάνα στην Ορεινή Αρκαδία είναι δύο από τις καλύτερες και διαχρονικές προτάσεις για όσους θέλουν να κάνουν μια μονοήμερη εκδρομή, χωρίς να ξοδέψουν πολλά χρήματα.

Δημητσάνα
 Πρόκειται για ένα από τα πιο διάσημα χωριά του νομού, το οποίο βρίσκεται στο Μαίναλο και έχει να περηφανεύεται το υπέροχο φαράγγι του Λούσιου που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Στη Δημητσάνα θα συναντήσεις την ιστορική βιβλιοθήκη της στην οποία φυλάγονται σπάνιες εκδόσεις, αλλά και το μικρό Εκκλησιαστικό Μουσείο.

Εκτός από την ηρεμία που προσφέρει στους επισκέπτες της, η Δημητσάνα έχει να υπερηφανεύεται για ένα ακόμα τεράστιο αξιοθέατο που πρέπει να γνωρίσεις. Ο λόγος για το μοναδικό υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, το οποίο σε συστήνει με την προβιομηχανική τεχνολογία της Αρκαδίας, μέσω μιας εξαιρετικής διαδρομής μέσα στη φύση και δίπλα στα τρεχούμενα νερά.

Στεμνίτσα
 Αν πρέπει να επιλέξεις ένα χωριό της ορεινής Αρκαδίας για τη διαμονή σου, αυτό πρέπει να είναι η γραφική Στεμνίτσα. Η Στεμνίτσα είναι ένα χωριό που προσφέρει στον επισκέπτη της αρκετές επιλογές σε διαμονή, για κάθε γούστο.

Το παραδοσιακό χωριό φημίζεται για τα πεζοπορικά μονοπάτια του. Η συνοικία Παλαμηδέικα, το μονοπάτι της πηγής ύδρευσης του χωριού, Μάνα του Νερού, και ο νερόμυλος του Τσαγκούρου είναι λίγα μόνο από τα μέρη που πρέπει να περπατήσεις για να κάνεις αυτοψία στις ομορφιές της.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life