Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Γ’ Κυριακής των Νηστειών

Πάτρα: Ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Γ’ Κ...

Δείτε ΦΩΤΟ

Στον Ιερό Ναό του Παντοκράτορος Πατρών, τελέστηκε, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομου, ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Γ’ Κυριακής, της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Συνεχοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, με την προσευχητική συμμετοχή των Ιερέων της πόλεως των Πατρών και πολλών εκ των περιχώρων.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, ανεφέρθη στο Μυστήριο του Σταυρού. Μίλησε για τον Σταυρό του Χριστού και για τον σταυρό των βαπτισμένων στο Όνομά Του και αγωνιζομένων για την σωτηρία και εστίασε στην συκοφαντία των αλλοτρίων και δαιμονικών δυνάμεων πάλαι τε και επ’ εσχάτων εναντίον του Κυρίου και εναντίον των Χριστιανών.

Ο Κύριος εσυκοφαντήθη, ότι εποίησεν εαυτόν Υιόν του Θεού, ότι κατέλυσε την αργίαν του Σαββάτου, ότι είπε πως θα καταλύση τον Ναόν της Ιερουσαλήμ και σε τρεις ημέρες θα τον ανεγείρη και για πολλά άλλα και συκοφαντείται έως της σήμερον από τους πολεμίους της Αληθείας.

Το ίδιο και οι Χριστιανοί συκοφαντούνται, ως οπισθοδρομικοί, ως σκοταδισταί, ως ακραίοι και για πολλά ακόμη, επειδή αρνούνται να υιοθετήσουν τον δρόμο της σαρκολατρείας, της ασυδοσίας, της ανηθικότητος, της απαξιώσεως του ανθρώπου, ως δημιουργήματος κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν Θεού. Ανεφέρθη μάλιστα στη σύγχρονη πραγματικότητα που επικρατεί στην Ορθόδοξη Πατρίδα μας, όπου οι σκοτεινές και βύθιες δυνάμεις πολεμούν τα ιερά και όσια και συκοφαντούν, ως οπισθοδρομικούς, φανατικούς και ακραίους, εκείνους οι οποίοι αγωνίζονται για την ηθική και το ήθος και τις ακατάλυτες διαχρονικά αξίες.

Τέλος, ανέγνωσε τμήματα από την προς Διόγνητον Επιστολή, όπου φαίνεται ποιοί είναι οι Χριστιανοί, πως πολιτεύονται στον κόσμο και ποίος είναι ο σκοπός της ζωής τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις