Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Το Σάββατο 6/4 η μουσική συνάντηση δύο εξαιρετικών Βυζαντινών χορωδιών

Πάτρα: Το Σάββατο 6/4 η μουσική συνάντησ...

Στο νέο ιερό ναό Αγίου Ανδρέου στις 19.00 η συναυλία «Ευλογήσω τον Κύριον εν παντί καιρώ» - Παίρνουν μέρος το «Εργαστήρι Ψαλτικής» και η χορωδία «Θεόδωρος Φωκαεύς»

Μια σημαντική μουσική συνάντηση δύο εξαιρετικών Βυζαντινών χορωδιών θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το φιλόμουσο κοινό της πόλης της Πάτρας, το Σάββατο 6 Απριλίου 2024, παραμονή της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως, στον νέο Ι. Ν. Αγ. Ανδρέου Πατρών.

Θα λάβουν μέρος το «Εργαστήρι Ψαλτικής» και η χορωδία «Θεόδωρος Φωκαεύς»

Η μουσική, πολιτιστική εκδήλωση που οργανώνεται από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών και τον πολιτιστικό όμιλο «Θεόδωρος Φωκαεύς, υπό την αιγίδα της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα και έχει τίτλο «Ευλογήσω τον Κύριον εν παντί καιρώ». Η συναυλία όπως χαρακτηριστικά τονίζεται, είναι αφιερωμένη στην περίοδο του Τριωδίου και της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που διανύουμε. Οι δύο χορωδίες, που θεωρούνται κορυφαίες στο είδος τους στον Ελλαδικό χώρο, θα αποδώσουν, η καθεμία χωριστά με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο, γνωστούς, επίκαιρους, κατανυκτικούς ύμνους.

Το πρόγραμμα της συναυλίας Εκκλησιαστικής – Βυζαντινής μουσικής, θα ανοίξει ο φιλοξενούμενος Βυζαντινός  χορός του «Εργαστηρίου Ψαλτικής» υπό τη διεύθυνση του Αθανασίου Παϊβανά και θα ολοκληρώσει η χορωδία της Αποστολικής πόλεως των Πατρών «Θεόδωρος Φωκαεύς», υπό την διεύθυνση του χοράρχη της, Μουσικολογιοτάτου Πρωτοψάλτου του Ι. Ν. Αγίας Σοφίας Πατρών, κ. Χαραλάμπους Θεοτοκάτου.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο πρόεδρος της Βυζαντινής – Παραδοσιακής χορωδίας «Θεόδωρος Φωκαεύς», ιατρός κ. Γεώργιος Βέργος, ενώ την συναυλία θα τιμήσει με την παρουσία του και θα ευλογήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος και θα κλείσει την μουσική εσπερίδα με επίκαιρη ομιλία του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture