Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

«Το 68% εμπιστεύεται το ίδιο την Κέιτ» – Τι λένε οι μετρήσεις της Βρετανικής κοινής γνώμης για το Μπάκιγχαμ

«Το 68% εμπιστεύεται το ίδιο την Κέιτ» –...

Εν μέσω θεωριών συνωμοσίας

Η διαχείριση του ζητήματος της Κέιτ Μίντλετον από το Βρετανικό παλάτι έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Νέα δημοσκόπηση για τη βασιλική οικογένεια μετά το σάλο με τις θεωρίες συνωμοσίας για την Κέιτ και τον Κάρολο, δείχνει ότι παρόλο που η πλειοψηφία των πολιτών έχει δει τις φήμες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, η εμπιστοσύνη στη βασιλική οικογένεια δεν έχει επηρεαστεί.

Η βασιλική οικογένεια δεν απουσιάζει ούτε μία μέρα από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων τους τελευταίους μήνες, με τις φήμες να οργιάζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την υγεία της Κέιτ αλλά και του Βασιλιά Καρόλου.

Η εμφάνιση του Ουίλιαμ και της Κέιτ στο ερασιτεχνικό βίντεο πολίτη σε τοπική φάρμα του Ουίνδσορ το Σαββατοκύριακο καθησύχασε κάπως τα σχόλια καθώς η Κέιτ φαίνεται χαμογελαστή, όπως και ο Ουίλιαμ δίπλα της με σπορ ρούχα να κουβαλάνε τσάντες με ψώνια. Ωστόσο φαίνεται ότι άπαξ και άρχισαν οι θεωρίες συνωμοσίας δεν είναι εύκολο να σταματήσουν αφού εμφανίστηκαν και σχόλια του τύπου ότι αυτή δεν είναι η Κέιτ κλπ. 

Όπως επίσης γράφονται ακρότητες για τον Κάρολο του τύπου ότι μπορεί να μην είναι καν ζωντανός. Η βασιλική οικογένεια αποδεικνύεται αγαπημένο θέμα για την παραπληροφόρηση που επικρατεί στο διαδίκτυο.  

Η εμφάνιση του ζεύγους έρχεται μία εβδομάδα αφότου η Κέιτ ζήτησε συγγνώμη για τη σύγχυση, αφού παραδέχτηκε ότι επεξεργάστηκε φωτογραφία της με τα παιδιά της που δημοσίευσε για τη Γιορτή της Μητέρας.

Δημοσιεύματα εικάζουν για την πρώτη δημόσια εμφάνιση της, όπως επίση ςκαι γο το ότι θα προβεί σε αποκαλύψεις για την υγεία της, ωστόσο η τελευταία επίσημη πληροφόρηση αναφέρει ρητά ότι θα επιστρέψει μετά το Πάσχα που είναι στις 31 Μαρτίου.

Στο μεταξύ, η εμφάνιση της Κέιτ Μίντλετον, για πρώτη φορά μετά το χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε, φαίνεται ότι δεμ αρκεί για να μπει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με την υγεία της.

Αντί να βάλει τέλος στις φήμες, πυροδότησε και νέες, αφού πολλοί σχολιάζουν ότι η φιγούρα της είναι εμφανώς αδυνατισμένη, ενώ άλλοι υποστηρίζουν πως η γυναίκα δίπλα στον πρίγκιπα Γουίλιαμ δεν ήταν η Κέιτ, αλλά σωσίας της.

Η δημοσκόπηση
Η μέτρηση που διεξήγαγε η YouGov, δείχνει ότι το 51% των πολιτών έχουν δει να συζητούνται θεωρίες σχετικά με την απουσία της Κέιτ στο διαδίκτυο, ενώ λιγότεροι, το 44% ήταν αυτοί που δεν έχουν δει.

Επίσης, περισσότεροι από ένας στους τρεις πολίτες το 36% πιστεύουν ότι η βασιλική οικογένεια δημοσιοποίησε πολύ λίγες λεπτομέρειες για την υγεία της πριγκίπισσας της Ουαλίας αλλά η πλειοψηφία, το 41% πιστεύει ότι κράτησαν τις ισορροπίες σωστά. Ένα 19% ωστόσο δεν πήρε θέση.

Αντίστοιχα ο κόσμος πιστεύει ότι η ανακοίνωση του βασιλιά για τη διάγνωση του καρκίνου του κρίθηκε καλύτερα – με το 64% να λέει ότι οι πληροφορίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα είχαν τη σωστή ισορροπία, έναντι του 14% που ήθελαν να μάθουν περισσότερα και 4% που ήθελαν να μάθουν λιγότερα.

Ενδιαφέρον έχει πόσο εμπιστεύονται την Κέιτ και τον Κάρολο.

Μετά την ανακοίνωση των προβλημάτων υγείας και έως τώρα το 68% εμπιστεύεται το ίδιο την Κέιτ, το 9% λιγότερο και το 9% περισσότερο αλλά ο βασιλιάς έχει αυξημένο ποσοστό.

Το 72% λέει ότι δεν έχει αλλάξει η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του, το 5% τον εμπιστεύεται λιγότερο και το 11% περισσότερο από πριν.

ΕΡΤNews.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight