Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ζωγράφου: Καρέ- καρέ η έφοδος της ΕΛ.ΑΣ στην Πανεπιστημιούπολη- BINTEO

Ζωγράφου: Καρέ- καρέ η έφοδος της ΕΛ.ΑΣ ...

Η έφοδος έγινε μετά τα ξημερώματα του Σαββάτου – Οι πόρτες των δωματίων ήταν κλειδαμπαρωμένες και οι αστυνομικοί χρειάστηκε να τις παραβιάσουν

Την κατάσταση που αντίκρισαν οι αστυνομικοί που έκαναν την έφοδο στα δωμάτια της Πανεπιστημιούπολης, τα ξημερώματα του Σαββάτου, δείχνουν οι εικόνες που δημοσιοποίησε η ΕΛ.ΑΣ.

Ο χώρος είχε μετατραπεί σε άβατο και οι αστυνομικοί χρειάστηκε να παραβιάσουν τις κλειδαμπαρωμένες πόρτες σε μια επιχείρηση που έγινε μετά τις εμπρηστικές επιθέσεις στου Ζωγράφου με ορμητήριο τον συγκεκριμένο χώρο. Το βίντεο δείχνει τους αστυνομικούς να μπαίνουν στα δωμάτια, όπου επικρατούσε χάος. Σχεδόν σε όλα τα δωμάτια φαίνονται ρόπαλα, μπουκάλια για μολότοφ, κράνη, αλλά και άλλα αντικείμενα.

Κοινό μυστικό ότι τα δωμάτια ήταν χώροι παρανομίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, φοιτητές που έμεναν στην εστία της Πανεπιστημιούπολης δεν μπορούσαν να πλησιάσουν τα δωμάτια, καθώς φαίνεται ότι ήταν κοινό μυστικό ότι αποτελούσαν χώρο παρανομίας.

Αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση εξετάζουν, μάλιστα, το ενδεχόμενο στα δωμάτια αυτά να πραγματοποιούνταν και άλλες έκνομες ενέργειες πέραν του να αποτελούν ορμητήριο για καταδρομικές εμπρηστικές επιθέσεις.

Παράλληλα, δε, σε συλλήψεις έχουν μετατραπεί οι τρεις προσαγωγές που έγιναν κατά την αστυνομική επιχείρηση - πρόκειται για έναν Αργεντίνο, έναν Έλληνα και μια Σουηδή - με τα άτομα αυτά να μην είναι φοιτητές.

Τα ευρήματα

Στις φωτογραφίες από τα ευρήματα μέσα στα δωμάτια της Πανεπιστημιούπολης του Ζωγράφου που ερεύνησαν αστυνομικοί κατά την έφοδο της αστυνομίας τα ξημερώματα του Σαββάτου περιλαμβάνονται ρόπαλα, μια καμμένη ελληνική σημαία, χρησιμοποιημένα δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, άδεια μπουκάλια μπύρας που χρησιμοποιούνται σε βόμβες μολότοφ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ΕΛΑΣ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


–27- κενά μπουκάλια μπύρας,
-11- ρόπαλα,
-4- χειροβομβίδες κρότου λάμψης,
-2- χημικές χειροβομβίδες δακρυγόνου,
-5- κράνη,
μάσκα,
-2- κουκούλες τύπου full face,
laptop,
μικροκάμερα,
καμένη ελληνική σημαία,
ζεύγος γάντια,
-3- πανό και
πλήθος από χειρόγραφες σημειώσεις και έντυπα αναρχικού περιεχομένου.

 

Πηγή:protothema 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις