Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πώς θα κινηθεί η Αστυνομία στο Καρναβάλι- Αστυνομικοί με πολιτικά παντού- Ποια είναι τα πιο συχνά περιστατικά

Πάτρα: Πώς θα κινηθεί η Αστυνομία στο Κα...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Και φέτος όπως κάθε χρόνο η επισκεψιμότητα αναμένεται να είναι μεγάλη με την Αστυνομία να ετοιμάζεται και να οργανώνει δυνάμεις

«Διακριτική αλλά έντονη» θα είναι η παρουσία της Αστυνομίας στο κέντρο της Πάτρας το Σαββατοκύριακο του Καρναβαλιού  προκειμένου να παρέμβει σε περιστατικά βίας και εγκληματικότητας.  

Και φέτος όπως κάθε χρόνο η επισκεψιμότητα αναμένεται να είναι μεγάλη με την Αστυνομία να ετοιμάζεται και να οργανώνει δυνάμεις έτσι ώστε να μην βρεθεί η πόλη «έρμαιο στα χέρια μικροκακοποιών». Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα αριθμητικά στοιχεία του Δήμου Πατρέων, πάνω από 60.000 καρναβαλιστές με 181 πληρώματα θα ξεχυθούν στους δρόμους, συμμετέχοντας στις μεγάλες παρελάσεις, άρα η ανάγκη για αστυνομική παρουσία είναι αυξημένη.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο Χάρης Τσίτσικας, Πρόεδρος την Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, «παρουσία της Αστυνομίας θα υπάρχει σε καίρια σημεία. Ομάδα της αστυνομίας θα βρίσκεται κατά μήκος της οδού Κορίνθου από όπου περνά η παρέλαση,  έτοιμη να παρέμβει ανά πάσα στιγμή αν χρειαστεί. Και στις παράλληλες οδούς θα υπάρχουν κι άλλες ειδικές ομάδες αστυνομικών. Αν και διακριτική, η παρουσία της Αστυνομίας θα είναι έντονη και σε δρόμους όπως η Μαιζώνος και η Ερμού που θα πεζοδρομηθούν. Γενικότερα θα υπάρχουν αστυνομικοί με πολιτικά σε όλο το κέντρο, και στην πλατεία Γεωργίου. Θα είναι σαφές ότι η Πάτρα δεν είναι έρμαιο μικροκακοποιών».

Να σημειώσουμε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις της πόλης θα ενισχυθούν και από όμορα αστυνομικά τμήμα που θα έρθουν για το τριήμερο ενώ θα υπάρχει και μικτό κλιμάκιο που θα πραγματοποιεί ελέγχους για παραεμπόριο και άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Όσο για τα φαινόμενα που αντιμετωπίζουν κατά κανόνα αυτές τις ημέρες της κορύφωσης του Καρναβαλιού οι αστυνομικοί, η λίστα είναι μεγάλη.

«Επεισόδια, μέθη, κλοπές, ξυλοδαρμοί και διαταράξεις είναι τα περιστατικά που αντιμετωπίζουμε συχνότερα το διήμερο του Καρναβαλιού. Σε πολλές περιπτώσεις γίνονται συλλήψεις και ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία ενώ πολλές φορές γίνονται και προληπτικές προσαγωγές όταν κριθεί ότι υπάρχει περίπτωση να υπάρξει πρόβλημα» λέει ο κ. Τσιτσικάς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις