Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Χημειοπροφύλαξη για μηνιγγίτιδα και στους φοιτητές που διαμένουν στην εστία

Πάτρα: Χημειοπροφύλαξη για μηνιγγίτιδα κ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Η συμμετοχή των φοιτητών στο πρόγραμμα πρόληψης είναι εθελοντική

Στην Πάτρα, μέχρι και αύριο, θα παραμείνει το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, μετά τα κρούσματα μηνιγγίτιδας, στο Πανεπιστήμιο Πατρών και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Το κλιμάκιο από το πρωί της Τετάρτης, ενημερώνει και χορηγεί χημειοπροφύλαξη σε όσους φοιτητές των τμημάτων που βρέθηκαν τα κρούσματα, επιθυμούν.

Μιλώντας, στο thebest.gr για το θέμα που έχει ανακύψει στην Πάτρα, η αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας υγείας και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Άννα Μαστοράκου είπε: «μέχρι αύριο θα έχει ολοκληρωθεί η χημειοπροφύλαξη στα Πανεπιστήμια Πατρών και Πελοποννήσου, για να αποστειρώσουμε το πεδίο, όσον αφορά τους φοιτητές και την εφαρμογή του σχεδίου πρόληψης μετάδοσης της νόσου, της μικροβιακής μηνιγγίτιδας στην κοινότητα».

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Πανεπιστήμιο Πατρών, με τον ΕΟΔΥ, τη κ. Μαστοράκου και της αντιπρύτανη Φοιτητικής Μέριμνας Ελένη Αλμπάνη και αποφασίστηκε «να δώσουμε χημειοπροφύλαξη και στους φοιτητές που διαμένουν στη φοιτητική εστία διότι εκεί αναμένονται να φιλοξενήσουν επισκέπτες από άλλες πόλεις ενόψει καρναβαλιού και θα υπάρχουν συνθήκες συνωστισμού. Να αναφέρω, ότι η συμμετοχή των φοιτητών στο πρόγραμμα πρόληψης είναι εθελοντική. Ενημερώνονται από τους γιατρούς και τον ΕΟΔΥ και όποιος θέλει, υπογράφει ένα έντυπο συναίνεσης και μπαίνει στη διαδικασία της χημειοπροφύλαξης».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις