Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Α. Μαστοράκου: Σε πλήρη ετοιμότητα για τ...

Α. Μαστοράκου: Σε πλήρη ετοιμότητα για το Καρναβάλι- Ο συντονισμός των φορέων- Καμία άδεια σε μικροπωλητές

Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Το τριήμερο της κορύφωσης του Πατρινού Καρναβαλιού και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας

THE BEST CARNIVAL 2024
/

Σε πλήρη και διαρκή ετοιμότητα, βρίσκεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για το τριήμερο της κορύφωσης του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

«Η Περιφέρεια είναι έτοιμη για να ασκήσει τις αρμοδιότητες που της αναλογούν και είναι πολύ συγκεκριμένες» επισημαίνει στο thebest.gr η αντιπεριφερειάρχης  Δημόσιας Υγείας, Άννα Μαστοράκου και εξηγεί: «υπάρχει η διεύθυνση Εμπορίου, που ασχολείται με το εμπόριο, το παραεμπόριο και γενικά τη γνησιότητα και τη νομιμότητα  των προϊόντων και υπάρχει και η διεύθυνση η Δημόσιας Υγείας, που ασχολείται  με τον υγειονομικό έλεγχο των καταστημάτων, των ξενοδοχείων κ.τ.λ.».

Σχετικά με τη σύσταση συντονιστικής επιτροπής, είπε ότι είναι μια προσπάθεια για άμεση επικοινωνία όλων των φορέων ώστε να υπάρχει αποτελεσματικότερη διαχείριση των περιπτώσεων παραβατικότητας ή ανομίας κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού. Τι σημαίνει αυτό; «για παράδειγμα, αν υπάρχει καταγγελία για νόθευση ποτού, η αντίστοιχη υπηρεσία είναι το Γενικό Χημείο του Κράτους. Αν υπάρξει καταγγελία για αλλοιωμένα τρόφιμα είναι ο ΕΦΕΤ. Για την νομιμότητα των μικροπωλητών, όσον αφορά των υγειονομικό έλεγχο είναι η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας. Όλοι αυτοί, λοιπόν, οι φορείς θα είναι διασυνδεδεμένοι μεταξύ τους, γιατί θα πρέπει να υπάρχει άμεση παρέμβαση της Αστυνομίας και του Δήμου, για τις καταγγελίες που θα δεχθούμε».

Επίσης, θα εκδοθεί φυλλάδιο για την ενημέρωση των επισκεπτών, για θέματα δημόσιας υγείας, με τηλέφωνα επικοινωνίας, ενώ θα υπάρχει και μια αντίστοιχη ιστοσελίδα που θα περιλαμβάνει αναλυτικότερες οδηγίες. «Αυτό αφορά την κατανάλωση αλκοόλ, την νόθευση ποτών, το παθητικό κάπνισμα εντός των καταστημάτων που έγκειται στον αντικαπνιστικό νόμο. Επίσης, ο έλεγχος της ηλικίας των παιδιών, που μπορεί να γίνει μόνο από την αστυνομία, ο έλεγχος της ηχορύπανσης αλλά και ο συνωστισμός στους κλειστούς χώρους που μας ενδιαφέρει πολύ λόγω των κρουσμάτων λοιμώξεων το τελευταίο χρονικό διάστημα».

Σε ό, τι αφορά τους μικροπωλητές, τόνισε ότι ο Δήμος δεν έχει εκδώσει καμία άδεια  αλλά ούτε και η υπηρεσία της Περιφέρειας έχει δώσει βεβαιώσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, που σημαίνει ότι «η οδηγία που δίνουμε στους επισκέπτες είναι ότι δεν προμηθεύονται τίποτα από εξωτερικούς μικροπωλητές, μόνο από νόμιμες επιχειρήσεις».

Στον υγειονομικό σχεδιασμό, σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό, θα υπάρχει υπαίθριο ιατρείο σε σκηνές στο άνω τμήμα της πλατείας Γεωργίου. Θα εφημερεύουν και τα τρία νοσοκομεία της πόλης και θα λειτουργεί και το Κέντρο Υγείας Βόρειου Τομέα μέχρι το βράδυ, κατά το τριήμερο».  

Αναφερόμενη, στα κρούσματα μηνιγγίτιδας και το καρναβάλι, η κ. Μαστοράκου συστήνει να αποφεύγεται ο συνωστισμός σε κλειστούς χώρους «μπορούμε να διασκεδάσουμε στις πλατείες, που ούτως ή άλλως το συνηθίσουμε. Δηλαδή, να προτιμήσουμε να διασκεδάσουμε σε υπαίθριο χώρο. Επίσης, οποιοσδήποτε έχει οποιοδήποτε σύμπτωμα, πυρετό, κεφαλαλγία, δυσκαμψία του αυχένα, φωτοφοβία, να απευθύνεται στο γιατρό, στο υπαίθριο ιατρείο. Για οποιοδήποτε συμβάν θα είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr