Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Τα χαριτωμένα απρόοπτα των 96ων Όσκαρ: Το υπέροχο τσοπανόσκυλο, ο ξεχασιάρης Αλ Πατσίνο, ο γόης Ράιαν Γκόσλινγκ και ο γυμνός Τζον Σίνα

Τα χαριτωμένα απρόοπτα των 96ων Όσκαρ: Τ...
Μαρτάτος Tάκης

Επίσης ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ μπέρδεψε τη γλώσσα του όταν πήγε να πει το όνομα του Έλληνα υποψηφίου στο μοντάζ Γιώργου Μαυροψαρίδη

Πολλά ήσαν τα απρόοπτα, οι ξεχωριστές και συγκινητικές στιγμές ενώ και πάλι την κρίσιμη ώρα της αναγγελίας της καλύτερης ταινίας στην απονομή των Όσκαρ έγινε κάτι λάθος.

Ο παρουσιαστής, ο θρύλος Αλ Πατσίνο δεν διάβασε τις υποψήφιες ταινίες (ήταν & 10) και είπε αμέσως τον νικητή. Είπε χαρακτηριστικά «βλέπω είναι το Οπενχάιμερ».

Σε θέση θεατή, τιμητική εντός του Dolby Theatre του Λος Άντζελες (παρουσιαστής – οικοδεπότης της 96ης απονομής των Όσκαρ ήταν ο πολύ καλός Τζίμι Κίμελ) ήταν και ένα υπέροχο και με εκφραστικά μάτια, τσοπανόσκυλο, ονόματι Μέσι που έπαιξε στην υποψήφια για 5 Όσκαρ ταινία της Ζιστίν Τριέ «Ανατομίας Μιας Πτώσης», φιλμ που τελικά κατέκτησε το Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου. Το τσοπανόσκυλο που του είχαν φορέσει & παπιγιόν, είχε κανονικά τη θέση του, δίπλα στους συντελεστές της ταινίας και κυριολεκτικά όποτε το έδειχνε η κάμερα, έκλεβε την παράσταση!

Η Γερμανίδα ηθοποιός Σάντρα Ούλερ που ήταν υποψήφια για το Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου για την «Ανατομία μίας πτώσης», έδειξε πολύ συγκινημένη όταν η άλλη εξαιρετική ταινία στην οποία πρωταγωνίστησε, το φιλμ του Τζόναθαν Γκλέιζερ «Ζώνη Ενδιαφέροντος» κέρδισε το βραβείο Όσκαρ καλύτερης Διεθνούς ταινίας για το Ηνωμένο Βασίλειο. Η ηθοποιός που τρέφει μεγάλο σεβασμό στον σκηνοθέτη της, όταν άκουσε ότι κέρδισαν το Όσκαρ Διεθνούς ταινίας, πανηγύρισε σαν να το κέρδισε η ίδια και δάκρυσε.

Το βραβείο του καλύτερου μοντάζ και τους υποψηφίους ανήγγειλαν ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ μαζί με τον Ντάνι Ντε Βίτο που έχουν παίξει παρέα σε ταινίες όπως οι «Δίδυμοι - Twins» του Ivan Reitman το 1988. Όπως διαβάσαμε στο flix.gr, ο Σβαρτζενέγκερ επιχείρησε να διαβάσει το επίθετο "Μαυροψαρίδης" του Έλληνα υποψηφίου στην κατηγορία για το «Poor Things» του Γ. Λάνθιμου, Γιώργου Μαυροψαρίδη, όχι ακριβώς με επιτυχία. Ο Μαυροψαρίδης μπορεί να μην κέρδισε εν τέλει το Όσκαρ Μοντάζ, ωστόσο αυτή η κωμική στιγμή θα συνοδεύει για πάντα τις Οσκαρικές του αφηγήσεις, όπως έγραψε το flix.gr.

Aπό τα highlight της λαμπερής βραδιάς που ξεκίνησε και λίγο νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα της, ήταν φυσικά η εμφάνιση του 46χρονου ηθοποιού και παλαιστή Τζον Σίνα ολόγυμνου στη σκηνή των Όσκαρ κρατώντας μόνο έναν λευκό, μεγάλο φάκελο να κρύβει τα επίμαχα σημεία του σώματος του & φορώντας μόνο σανδάλια. Ο Τζίμι Κίμελ στην εισαγωγή της απροσδόκητης αυτής εμφάνισης θύμισε πως «απόψε είναι 50 χρόνια από μία διαβόητη στιγμή των Όσκαρ: όσο παρουσιάζει ο Ντέιβιντ Νίβεν το βραβείο Α’ Γυναικείου ρόλου, ένας γυμνός άντρας περνάει από πίσω του». Τότε έκανε την εμφάνιση του ο Τζον Σίνα δειλά πίσω από το σκηνικό & το τολμηρό εύρημα ήταν ότι θα έβγαινε γυμνός να ανοίξει το φάκελο της Ενδυματολογίας (καλύτερων κοστουμιών). Στη συνέχεια ωστόσο ο Κίμελ του φόρεσε κάτι σαν χιτώνα για να πει τους νικητές που ήταν από την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου.

Τέλος την παράσταση έκλεψε ο γοητευτικός Ράιαν Γκόσλινγκ που ξεκίνησε να τραγουδά το υποψήφιο τραγούδι από την «Barbie», «I’ m just Ken» ανάμεσα στους θεατές, πίσω ακριβώς από την Μάργκοτ Ρόμπι. Απέδειξε πως είναι ένας γνήσιος superstar και με ωραία φωνή.

Ο Γιώργος Λάνθιμος αγκαλιά με την Έμμα Σ...

Ο Γιώργος Λάνθιμος αγκαλιά με την Έμμα Στόουν που κέρδισε το Όσκαρ α' γυανικείου ρόλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight