Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Μέτρα για την ακρίβεια και για τους αγρότες στο «μενού» του υπουργικού συμβουλίου

Μέτρα για την ακρίβεια και για τους αγρό...

Θέματα που άπτονται της οικονομίας θα βρεθούν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου

Η ακρίβεια παραμένει το βασικό πρόβλημα των νοικοκυριών και η κυβέρνηση εστιάζει στην προσπάθεια να τιθασεύσει τις τιμές, θέμα που θα συζητηθεί και στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Επί τάπητος στην συνεδρίαση θα τεθεί και το αγροτικό θέμα, με την κυβέρνηση να προκρίνει μέτρα για τις παράνομες ελληνοποιήσεις και να δίνει έμφαση στην ευρωπαΐκή διαπραγμάτευση για την περαιτέρω στήριξη του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται εκ νέου να αναφερθεί στη μάχη της κυβέρνησης για τον έλεγχο των τιμών και την αντιμετώπιση των φαινομένων αισχροκέρδειας, εστιάζοντας και στην ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών. Παράλληλα όμως το μήνυμα που εκπέμπεται είναι πως τα δημοσιονομικά περιθώρια είναι συγκεκριμένα και όλες οι παρεμβάσεις είναι κοστολογημένες.

Να σημειωθεί εδώ πως στην χθεσινή δημοσκόπηση της MRB το νούμερο ένα πρόβλημα των πολιτών παραμένει η ακρίβεια, ενώ ακολουθούν η υγεία και το ύψος των εισοδημάτων. Μάλιστα επτά στους δέκα πολίτες εκτιμούν ότι η κυβέρνηση πήρε λιγότερα μέτρα στήριξης από αυτά που επιτρέπει η κατάσταση της οικονομίας, ενώ μόνο ο ένας στους τέσσερις απαντά πως πήρε περισσότερα μέτρα από τις αντοχές της οικονομίας.

 

Όπως είναι φυσικό θέματα που άπτονται της οικονομίας θα βρεθούν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, όπου θα παρουσιαστούν από τον υπουργό Ανάπτυξης τα μέτρα κατά της ακρίβειας και το νομοσχέδιο για την βελτίωση της λειτουργίας της αγοράς και την ενίσχυση της ανάπτυξης. Επίσης θα υπάρξει εισήγηση του Κώστα Σκρέκα σχετικά με την τροποποίηση Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου για την σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία κυβερνητικής επιτροπής για την ανάπτυξη της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Υπενθυμίζεται πως σε εφαρμογή μπαίνουν από αύριο τα νέα μέτρα κατά της ακρίβειας στο λιανεμπόριο με στόχο την μείωση των τιμών σε βασικά προϊόντα για το μέσο νοικοκυριό. Η εκτίμηση είναι πως στους νέους τιμοκατάλογος που θα εφαρμοστούν στα σουπερμάρκετ θα υπάρχουν μειώσεις κοντά στο 15% σε συγκεκριμένα βασικά προϊόντα (όπως απορρυπαντικά, προϊόντα προσωπικής φροντίδας κ.α.).
Επίσης στο υπουργικό συμβούλιο θα συζητηθεί η στήριξη του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας, με την κυβέρνηση να θέλει ανοιχτούς διαύλους με τους αγρότες και στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Θεσσαλία. Σήμερα θα συζητηθεί το θέμα των παράνομων ελληνοποιήσεων αλλά και η ισχυροποίηση του κοινοτικού πλαισίου στους ελέγχους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις