Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Το συστατικό για σάλτσα ζυμαρικών που θυμίζει ιταλικό εστιατόριο

Πηγή φωτογραφίας: sara-groblechner/unsplash

Πηγή φωτογραφίας: sara-groblechner/unsplash

Το μυστικό για νόστιμη σάλτσα ζυμαρικών που θυμίζει ιταλικό εστιατόριο είναι το βούτυρο

Αν θέλετε να απογειώσετε τη γεύση της σάλτσας για τα ζυμαρικά σας, υπάρχει ένα συστατικό που θα τη μεταμορφώσει και πιθανότατα βρίσκεται ήδη στο ψυγείο σας.

Το μυστικό για νόστιμη σάλτσα ζυμαρικών που θυμίζει ιταλικό εστιατόριο είναι το βούτυρο.

Τα πιο κοινά λάθη που κάνουμε όταν μαγειρεύουμε ζυμαρικά

Τι ρόλο παίζει το βούτυρο στη σάλτσα ντομάτας;
Η Marcella Hazan χρησιμοποιεί βούτυρο στη διάσημη συνταγή της για σάλτσα ντομάτας από το βιβλίο της “Essentials of Italian Cooking”. Αυτή η απίστευτα απλή, αλλά εκπληκτικά γευστική σάλτσα ντομάτας απαιτεί μόνο 4 υλικά:

 ντομάτες σε κονσέρβα
βούτυρο
μισό κρεμμύδι και
αλάτι

Αυτό σημαίνει ότι η γεύση της σάλτσας εξαρτάται από κάθε συστατικό και ειδικά από το βούτυρο.

 Όπως οι κρεμώδεις σάλτσες ή οι σάλτσες για κρέας, η σάλτσα ντομάτας έχει χαμηλά λιπαρά, με αποτέλεσμα να γίνεται μερικές φορές πολύ πηχτή και αμυλούχα όταν ανακατεύεται με τα ζυμαρικά. Η προσθήκη βουτύρου βοηθά στο να αραιώσει και να γίνει πιο απαλή και κρεμώδης.

Το βούτυρο παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στις έτοιμες σάλτσες ντομάτας που υπάρχουν στην αγορά. Λόγω της φυσικά υψηλής οξύτητας της σάλτσας ντομάτας, οι περισσότερες έτοιμες σάλτσες που αγοράζουμε από το σούπερ μάρκετ τείνουν να έχουν πιο έντονη γεύση. Η προσθήκη βουτύρου βελτιώνει τη γεύση της σάλτσας και βοηθά στη μείωση της οξύτητας. Επίσης, δίνει στη σάλτσα μια ωραία λάμψη.

Πόσο βούτυρο χρειάζεται η σάλτσα ντομάτας σας;
Αυτό το κόλπο είναι απίστευτα εύκολο στην εφαρμογή. Ζεστάνετε τη σάλτσα ντομάτας σε χαμηλή φωτιά και στη συνέχεια λιώστε λίγο βούτυρο. Η ποσότητα βουτύρου είναι θέμα γούστου, αλλά ξεκινήστε προσθέτοντας 2 κουταλιές της σούπας και ανακατέψτε το στη σάλτσα καθώς λιώνει. Η συνταγή της Hazan απαιτεί 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο, οπότε μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο μέχρι να πετύχετε τη γεύση και την υφή που σας αρέσει.

 Συμβουλές για την προσθήκη βουτύρου στη σάλτσα ντομάτας:
Χρησιμοποιήστε μια σάλτσα ντομάτας καλής ποιότητας σε βάζο.
Αν δεν καταναλώνετε γαλακτοκομικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο αντί για βούτυρο. Το λίπος στο ελαιόλαδο θα δώσει παρόμοιο αποτέλεσμα.
Διατηρήστε λίγο από το νερό των ζυμαρικών και προσθέστε το στο τέλος, όταν ανακατεύετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα ντομάτας. Ο συνδυασμός βουτύρου και λίγου νερού ζυμαρικών θα βοηθήσει τη σάλτσα να καλύψει τέλεια τα ζυμαρικά.

ΠΗΓΗ 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life