Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΣΥΡΙΖΑ: Καθοριστικές οι επόμενες ώρες- Η υποψηφιότητα Γεροβασίλη, ο ρόλος Τσίπρα, τα δυο στρατόπεδα και το αίτημα αναβολής

ΣΥΡΙΖΑ: Καθοριστικές οι επόμενες ώρες- Η...

Η ημερομηνία των εκλογών

Καθοριστικές είναι τα δύο επόμενα εικοσιτετράωρα για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία καθώς αναμένεται να ξεκαθαρίσει η υποψηφιότητα ή οι υποψηφιότητες απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη.

Μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι, που θα έχει ολοκληρωθεί το συνέδριο, αναμένεται να έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους όλοι οι πιθανοί υποψήφιοι για την προεδρία. Μετά τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα λίγο πριν το Συνέδριο το κόμμα προσφεύγει στη βάση για την εκλογή προέδρου τη στιγμή που μετά από μία περίοδο κρίσης και εντάσεων έχουν δημιουργηθεί στην παράταξη δύο στρατόπεδα, εκείνο του νυν Προέδρου Στέφανου Κασσελάκη και της Όλγα Γεροβασίλη.

Ποιοι στηρίζουν Κασσελάκη

Πιστοί στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη παραμένουν οι Θεοδώρα Τζάκρη, Δώρα Αυγέρη, Ευάγγελος Αποστολάκης, Νίνα Κασιμάτη, Ραλλία Χρηστίδου, Βασίλης Κόκκαλης, Πέτρος Παππάς και άλλα στελέχη και βουλευτές. Πολλοί ήδη προχώρησαν σε δημόσιες τοποθετήσεις.

Ποιοι στηρίζουν την Όλγα Γεροβασίλη

Το απόγευμα αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητα της η Όλγα Γεροβασίλη από το βήμα του Συνεδρίου. Μια μεταμεσονύχτια συνάντηση της Oλγας Γεροβασίλη με τους  Χρήστο Σπίρτζη, Αλέκο Φλαμπουράρη, Κατερίνα Νοτοπούλου, Ράνια Σβίγκου, Γιώργο Βασιλειάδη, Θανάση Θεοχαρόπουλο, Κώστα Ζαχαριάδη και Διονύση Καλαματιανό φαίνεται να διαμορφώνει τις νέες ισορροπίες. Η αντιπρόεδρος της Βουλής συνέχισε τις επαφές στο γραφείο της την Παρασκευή βλέποντας τον Διονύση Τεμπονέρα. Αμέσως μετά τις συνατήσεις πληροφορίες αναφέρουν ότι συμμετείχε και ο Νίκος Πάπας ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται από το περιβάλλον του. 

Να σημειώσουμε ότι η Όλγα Γεροβασίλη είναι από τους στενούς συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού που εξακολουθούν να διατηρούν σταθερά επαφές, και παρότι δημοσίως ο Αλέξης Τσίπρας δεν αναμένεται να πάρει θέση, θεωρείται πιθανό η υποψηφιότητα της να είναι εις γνώση του και με την έγκρισή του.

Να σημειώσουμε ότι, αν και δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, καθοριστική θα είναι η στάση του Παύλου Πολάκη και του Νίκου Παππά που στην προηγουμένη αναμέτρηση είχαν στηρίξει τον Στέφανο Κασσελάκη.  

Τέλος σενάριο υποψηφιότητας είναι αυτή του Γιώργου Καραμέρου. Μετά την απόσυρση του Διονύση Τεμπονέρα ο οποίος δε θα είναι υποψήφιος ακόμη κι αν υπάρξει τρίτος υποψήφιος αυτό θα γίνει προκειμένου να καταγράψει δυνάμεις και όχι με την προοπτική νίκης. 

Αν και ως πιθανή ημερομηνία εκλογών θεωρείται η 10η Μαρτίου υπάρχουν στελέχη που ζητούν αναβολή τους και να πραγματοποιηθούν μετά τις Ευρωεκλογές.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις