Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αλεξέι Ναβάλνι: Ευδιάθετος υγιής και χαρούμενος μία ημέρα πριν πέσει νεκρός

Αλεξέι Ναβάλνι: Ευδιάθετος υγιής και χαρ...

Eξέτιε ποινή κάθειρξης 19 ετών για «εξτρεμιστική δράση» σε σωφρονιστικό κέντρο στην Αρκτική υπό πολύ δυσμενείς συνθήκες

Υγιής και ευδιάθετος, εμφανίζεται ο Αλεξέι Ναβάλνι μόλις λίγες ώρες πριν βρεθεί νεκρός στην φυλακή της Αρκτικής όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης 19 ετών.

Αλεξέι Ναβάλνι: Η «προφητεία» για τον Πούτιν και η τελευταία ανάρτηση για το κελί απομόνωσης

Στα πλάνα του βίντεο που δημοσιεύει το κανάλι SOTA στο Telegram, ο Αλεξέι Ναβάλνι εμφανίζεται την Πέμπτη κατά τη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας.

Φορά τη μαύρη στολή της φυλακής και φαίνεται ευδιάθετος – το χιούμορ του ήταν το σήμα κατατεθέν του. «Εντιμότατε, θα σας στείλω τον αριθμό του λογαριασμού μου, ώστε να χρησιμοποιήσετε τον τεράστιο μισθό σας ως ομοσπονδιακός δικαστής για να ‘ζεστάνετε’ τον λογαριασμό μου, γιατί μου τελειώνουν τα χρήματα», είπε.

Η μητέρα του ρώσου αντιπολιτευόμενου ηγέτη φέρεται να δήλωσε, σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα Νόβαγια Γκαζέτα, πως ο γιος της ήταν «ζωντανός, υγιής και χαρούμενος» όταν τον είδε για τελευταία φορά στις 12 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τη Νόβαγια Γκαζέτα, η Λιουντμίλα Ναβάλναγια έγραψε σήμερα στο Facebook: «Δεν θέλω να ακούσω για συλλυπητήρια. Τον είδαμε στη φυλακή στις 12 (Φεβρουαρίου) σε μια συνάντηση. Ήταν ζωντανός, υγιής και χαρούμενος».

Ωστόσο, όπως ανακοίνωσαν οι ρωσικές σωφρονιστικές αρχές, ο υπ’ αριθμόν 1 αντίπαλος του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι πέθανε έπειτα από έντονη ασφιαθεσία που αισθάνθηκε:

«Την 16η Φεβρουαρίου 2024, στο σωφρονιστικό κέντρο N°3, ο κρατούμενος Ναβάλνι Α. Α. αισθάνθηκε αδιαθεσία έπειτα από περίπατο (…) τα αίτια του θανάτου του τελούν υπό εξακρίβωση», αναφέρεται στην ανακοίνωση των ρωσικών σωφρονιστικών υπηρεσιών.

«Εφαρμόσθηκαν όλες οι αναγκαίες μέθοδοι ανάνηψης, αλλά δεν έδωσαν αποτέλεσμα. Οι γιατροί έκτακτης ανάγκης διαπίστωσαν τον θάνατο του ασθενούς…».

Ο Αλεξέι Ναβάλνι, 47 ετών, εξέτιε ποινή κάθειρξης 19 ετών για «εξτρεμιστική δράση» σε σωφρονιστικό κέντρο στην Αρκτική υπό πολύ δυσμενείς συνθήκες. Oι αλυσιδωτές του δίκες και οι συνθήκες κράτησής του θεωρήθηκαν τρόποι τιμωρίας του για την εναντίωσή του στον Βλαντίμιρ Πούτιν και τον κύκλο του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις