Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αδειάζει το εσωτερικό του θεάτρου Απόλλων- Φεύγουν μέχρι και τα καθίσματα

Αδειάζει το εσωτερικό του θεάτρου Απόλλω...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει στο thebest o Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πέτρος Βάης  

Για την ανακαίνισή του προετοιμάζεται το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, το οποίο συχνά πυκνά τελευταία πρωταγωνιστεί στις αναρτήσεις Πατρινών στα social media εξαιτίας της άθλιας κατάστασης που επικρατεί στον εξωτερικό του χώρο και των κλοπών στοιχείων από τις πόρτες κ.α.

Το εμβληματικό για την Πάτρα κτίριο του Ερνέστο Τσίλλερ αδειάζει προκειμένου να ξεκινήσουν εργασίες που θα το κάνουν πιο «σύγχρονο». Από τον Οκτώβριο το Υπουργείο Πολιτισμού ενημέρωσε ότι θέατρο θα πρέπει να σταματήσει να δέχεται κόσμο και ότι όλο το υλικό που υπάρχει μέσα σε αυτό πρέπει να μαζευτεί.  Η νέα εικόνα του θεάτρου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ασανσέρ, νέο φουαγιέ, καμαρίνια. Ωστόσο ακόμα ανάδοχος δεν έχει βρεθεί.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr o πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ, Πέτρος Βάης, «πριν κάποιους μήνες το υπουργείο πολιτισμού μας ενημέρωσε με έγγραφο ότι από τον Οκτώβριο δε θα  μπορούμε να φιλοξενούμε στο θέατρο εκδηλώσεις με κοινό. Αυτή τη στιγμή θα λέγαμε ότι το θέατρο είναι κατά κάποιον τρόπο μία αποθήκη καθώς μαζεύουμε όλο το υλικό που υπάρχει μέσα. Συγκεντρώνονται όλα μέσα σε κουτιά τα οποία θα μεταφερθούν σε αποθήκη μας στην Ανθούπολη. Αφαιρούνται οι προβολείς, τα καθίσματα, τα φώτα, εργαλεία, ντουλάπες, πιάνο, κουστούμια οτιδήποτε υπάρχει μέσα στο θέατρο.  Τα περισσότερα πράγματα έχουν βγει από την πλατεία, υπάρχουν μόνο κουτιά με το υλικό μας τώρα εκεί. Αυτή τη στιγμή το θέατρο στο εσωτερικό του είναι ένα εργοτάξιο. Μπαίνουν μόνο  οι τεχνικοί που μαζεύουν το υλικό το οποίο θα συντηρηθεί με σωστό τρόπο. Ήδη μπαίνει σε σταθερά κιβώτια με ρόδες. Ό,τι χρειαστεί θα το χρησιμοποιήσουμε πάλι και ό,τι δε θα χρησιμοποιηθεί πάλι στο θέατρο θα αξιοποιηθεί κάπου αλλού».

Όπως επισημαίνει ο κ. Βάης, «Θα πρέπει όταν αναλάβει εργολάβος να είναι καθαρό, να μην υπάρχει τίποτα.  Οι εργασίες δεν έχουν ξεκινήσει, δεν έχει γίνει η προκήρυξη για να προκύψει ανάδοχος. Είναι μία διαδικασία που δε ξέρουμε πότε θα ολοκληρωθεί. Η προκήρυξη του έργου ήταν για την αρχή της χρονιάς. Το υπουργείο πολιτισμού έχει αναλάβει αυτή τη διαδικασία. Οι μελετητές εξετάζουν και τη στατικότητα του θεάτρου. 

Έγιναν κάποια σκαψίματα στη βάση, στα θεμέλια για να διαπιστωθεί αν χρειάζεται η ενίσχυσή τους. Έχουν γίνει τα σχέδια καθώς κάναμε κάποιες συσκέψεις με τους μελετητές και πρόκειται για πλήρη ανακαίνιση. Θα μπει ασανσέρ, καμαρίνια, μεγάλο φουαγιέ, θα μπει μηχανολογικός εξοπλισμός. Το κτίριο θα γίνει προσβάσιμο και σε άτομα με αναπηρία. Για εμάς πρόκειται για μία θετική εξέλιξη γιατί το θέατρο είναι 150 χρόνων και χρειαζόταν σοβαρή ανακαίνιση. Δεν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε δύο θεωρεία καθώς είχαν πρόβλημα στατικότητας. Όλα αυτά θα αποκατασταθούν και θα έχουμε ένα καινούργιο, σύγχρονο, μοντέρνο θέατρο».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις