Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Youtuber: Μαρτυρία νεαρού - «Είχα πρόβλημα υγείας και με προσέγγισαν μέσω TikTok»

Youtuber: Μαρτυρία νεαρού - «Είχα πρόβλη...

Δεν σταματούσε ούτε όταν οι γονείς των θυμάτων του ζητούσαν να σταματήσει ακόμα και σε ζωντανή μετάδοση

Παροτρύνσεις για βία, χτυπήματα μεταξύ ατόμων με προβλήματα σε live μετάδοση, εξευτελισμοί και ύβρεις, αυτά περιείχαν στα περισσότερα από τα streams (ζωντανές εκπομπές) που μετέδιδε ο Youtuber από το δωμάτιο του σπιτιού του.

 Την ίδια ώρα χιλιάδες ήταν οι χρήστες που πλήρωναν για να δουν σε ζωντανή σύνδεση τα βασανιστήρια των θυμάτων και τον 35χρονο Youtuber να γελά με αυτά ή να δίνει εντολές για παιχνίδια.

 Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση που έδειξε το OPEN, στην οποία φαίνεται ότι μέσα σε μόλις 3 λεπτά, 8 συνδρομητές πλήρωσαν 19 ευρώ για να παρακολουθήσουν τα βίντεο του εξευτελισμού ατόμων με αναπηρίες.

YouTuber: Ποινική δίωξη σε βάρος του - Την Παρασκευή η απολογία του

 Ο κατηγορούμενος για εμπορία ανθρώπων δεν σταματούσε ούτε όταν οι γονείς των θυμάτων του ζητούσαν να σταματήσει ακόμα και σε ζωντανή μετάδοση. Αντίθετα, την ώρα που εκείνη ζητούσε από το παιδί της να φύγει από εκεί, εκείνος γελούσε και την ειρωνευόταν.

Μαρτυρία νεαρού για την προσέγγιση και τις εξευτελιστικές μεταδόσεις
 Ο κατηγορούμενος φέρεται να ψάρευε τα θύματα του από το Διαδίκτυο. Ένα από τα θύματα του 35χρονου αποκλειστικά στο OPEN εξηγεί το πως ο Youtuber τον προσέγγισε για να συμμετάσχει και αυτός σε κάποιες από τις εξευτελιστικές μεταδόσεις.

 «Πρόσφατα αντιμετώπισα ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Χρειάστηκα οικονομική βοήθεια. Ένας άνθρωπος από το TikTok προσφέρθηκε να βοηθήσει, φέρνοντας και κάποια άλλα άτομα μαζί με αυτούς και τον αρχηγό…»

 Παρά την μεγάλη οικονομική ανάγκη που είχε ο νεαρός, αρνήθηκε την πρόταση… «Επειδή εγώ το αρνήθηκα άρχισε να με βρίζει να με λέει ανάπηρο π. και ότι εγώ είμαι απατεώνας», τόνισε.

Στα «δίχτυα» της ΕΛΑΣ το «army»
 Oι Αρχές προχώρησαν στην ταυτοποίηση 21 ατόμων, τους οποίους ο 35χρονος YouTuber φέρεται να αποκαλούσε «στρατό του», και φέρεται να πλήρωναν για να δουν τις καταγγελλόμενες κακοποιήσεις.

«Γελούσαν όλοι μαζί» - Τι αναφέρει η δικηγόρος του
 Από την πλευρά της, η δικηγόρος του 35χρονου YouTuber,  Άννα Μαρία Φιλίππα, υποστήριξε ότι «όλα αυτά γινόντουσαν ιδίαν βουλήσει» σύμφωνα με τον εντολέα της.

 «Δεν είναι σίγουρο εάν θα απολογηθεί την Παρασκευή, θα δούμε. Ο πελάτης μου δεν θεωρούσε πως τους κακοποιούσε, ήταν ένα είδος συνεργασίας και δεν γελούσε κανείς μαζί τους, αλλά γελούσαν όλοι μαζί» ανέφερε αρχικά.

 Και πρόσθεσε: «Άλλο το γελάω μαζί σου, σε εκθέτω και γελάω μαζί σου, και άλλο να διασκεδάζουν όλοι μαζί. Στον βαθμό που εγώ γνωρίζω από τη δικογραφία, υπήρχε απόλυτη αρμονία μεταξύ τους και δεν ξέρω ακόμα από πού προκύπτει ο όρος ότι δεν είχαν βούληση και γιατί χρησιμοποιείται ο όρος νοητική υστέρηση. Εγώ μπορώ να πω, βλέποντας κάποιον στον τηλεόραση και θεωρεί ότι υστερεί νοητικά».

 «Ο εντολέας μου υποστηρίζει πως όλα αυτά γινόντουσαν ιδίαν βουλήσει και ότι εάν υπήρχαν ιδιαιτερότητες και πράγματα που εγώ και εσείς δεν θα κάναμε, υποστηρίζει πως είμαστε όλοι οι άνθρωποι ίσοι. Θεωρούσαν και θεωρούν ότι ήταν και είναι κάτι που απολάμβαναν» συμπλήρωσε σχετικά.

 

 

«Ο πρώτος με τον οποίο έκαναν παρέα, είναι ένας άνθρωπος που επίσης εμφανίστηκε ως θύμα, οδηγήθηκε στο δικαστήριο και αθωώθηκε. Το ίδιο αυτό το θύμα, που εμφανίζεται και τώρα στη δικογραφία, είχε πει πως είμαστε φίλοι, περνάω καλά ενώ δεν είχε κάποιο πιστοποιητικό νοητικής υστέρησης» υποστήριξε.

 «Ο εντολέας μου έχει πολλά ερωτηματικά και είναι αρκετά μπερδεμένος ως προς την κριτική, που του ασκείται» κατέληξε ως προς την υπόθεση.

 Ο 35χρονος αναμένεται αύριο, Παρασκευή να οδηγηθεί στον ανακριτή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις