Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Παναγιώτης Τρίγκας: Ο διαπρεπής νεφρολόγος μιλάει στο THE BEST για την γεμάτη και απαιτητική καθημερινότητά του

Παναγιώτης Τρίγκας: Ο διαπρεπής νεφρολόγ...

Έχει συνδέσει το όνομά του με τη μεγαλύτερη & πιο σύγχρονη Μ.Χ.Α. στη Δυτική Ελλάδα

Ο διαπρεπής νεφρολόγος Παναγιώτης Τρίγκας έχει συνδέσει το όνομά του με τη μεγαλύτερη & πιο σύγχρονη Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης στη Δυτική Ελλάδα, ως γνήσιος συνεχιστής του έργου του πατέρα του.

Καθιέρωσε μια κλινική - πρότυπο στη νότια πλευρά της Πάτρας, ενώ παράλληλα καθώς δεν επαναπαύεται, οραματίστηκε έναν ακόμα χώρο – έκπληξη αφιερωμένο σε πλαστική χειρουργική, δερματολογία και ΩΡΛ. Με τη στήριξη της Στέλλας Ζιώγα, συναδέλφου και συνοδοιπόρου του, έχουν μια «δεμένη», πολύτεκνη οικογένεια, που ξεχειλίζει από αγάπη. Είναι εύκολο όμως όλα αυτά να συνυπάρξουν; Διαβάστε τί μας απάντησε.

Πώς κυλάει συνήθως το 24ωρο; Είναι πιεστικοί οι καθημερινοί ρυθμοί;

H μέρα δεν φθάνει. Μακάρι να είχε 30 ώρες. Ξυπνάω στις 4 παρά, κάνω διάδρομο και πηγαίνω στην κλινική στις 5.30. Μένω στη δουλειά χωρίς διακοπή μέχρι το απόγευμα στις 6, ενώ η σύζυγός μου επιστρέφει ενδιάμεσα στο σπίτι για να συνοδεύσει τα παιδιά στο σχολείο. Έχουμε βάλει το τρέξιμο στη ζωή μας ως εκτόνωση και άσκηση και συχνά καταφέρνουμε να τρέξουμε ένα μισάωρο πριν το βραδινό οικογενειακό φαγητό. Στις 9 μ.μ. ήδη κλείνουν τα μάτια μας, οπότε πάμε για ύπνο. Εννοείται ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα που απαιτεί πειθαρχία και να είσαι συνέχεια με το ρολόι στο χέρι. Και το πεντάλεπτο έχει αξία. Προσωπικά, πέρα από το ιατρικό κομμάτι, επωμίζομαι και το management. Είναι τόση η πίεση που επί ένα εξάμηνο δεν έχω καταφέρει να δεχθώ στο ιατρείο της πλατείας Γεωργίου τα εξωτερικά ραντεβού και αναγκαστικά έρχονται όλοι στην κλινική. Λατρεύω όμως τη δουλειά μου, αισθάνομαι πατρικά για τους πάσχοντες ασθενείς και ήξερα εξαρχής πως όλο αυτό απαιτεί καθημερινό αγώνα και υπερβάσεις.

Δε νιώθετε κουρασμένος με αυτό το ωράριο; Πώς καταφέρνετε να ανταπεξέρχεστε;

Δεν κόβω καθόλου ταχύτητες. Είμαι ταύρος κανονικός για να κυλάνε όλα όπως πρέπει. Έχω βέβαια και τα «κουτάκια» μου για να λειτουργώ. Oμολογώ ότι είμαι ψυχαναγκαστικός και τελειομανής και όταν δεν γίνονται τα πράγματα με τον τρόπο μου, στρεσάρομαι.

Θεωρείτε πως είστε γεννημένος οικογενειάρχης ή ο ρόλος αυτός σας δυσκόλεψε; Ποιες είναι οι συνήθειές σας με τα παιδιά;

Πιστεύω απόλυτα ότι είμαι γεννημένος οικογενειάρχης. Από όταν συνδεθήκαμε με τη σύζυγό μου θέλαμε να κάνουμε τέσσερα παιδιά και έτσι έγινε. Έχουμε τον Κωνσταντίνο 13 ετών και τη Ραφαέλα 12 που πηγαίνουν στο γυμνάσιο, και τα δύο μικρότερα, τον Κυριάκο 9 και τη Βαλέρια 7 που πηγαίνουν στο δημοτικό. Όλοι είναι ισχυροί χαρακτήρες, οπότε γίνεται χαμός στο σπίτι. Τη μια αγαπιούνται, την άλλη τσακώνονται. Χαίρομαι που τους αρέσει το διάβασμα και σέβονται τις υποχρεώσεις τους, δίχως φυσικά να λείπουν οι στιγμές που δεν ξεκολλάνε από τις οθόνες. Χαίρομαι τις Κυριακές που είμαστε όλοι μαζί. Τελειώνουμε μαζί τα διαβάσματα και πάμε σινεμά, βόλτες, κάνουμε δράσεις και απολαμβάνουμε το φαγητό σε κάποιο εστιατόριο. Αγαπάμε τις εκδρομές, τα τριήμερα και αγαπάμε πολύ το σκι.

Ένας επιτυχημένος επαγγελματίας έχει το προνόμιο μιας άνετης και εύρωστης οικονομικά ζωής. Υπάρχουν πολυτέλειες που ανταμείβουν τους κόπους σας;

Μου αρέσει η απλή ζωή με τα όμορφα, οικογενειακά διαλείμματα. Αυτό θεωρώ εγώ πολυτέλεια. Τα υλικά αγαθά έρχονται και παρέρχονται. Η γνώση, η εργασία και η οικογένεια αποτελούν τα πολύτιμα δεδομένα μας.

Τι ονειρεύεστε για το αύριο των παιδιών σας;

Εύχομαι να γίνουν άνθρωποι χρήσιμοι στην κοινωνία και όχι απαθείς και τεμπέληδες. Να μπορούν να είναι ανεξάρτητοι και να μη ζουν εις βάρος άλλων. Το ζήτημα της μόρφωσης δεν το διαπραγματεύομαι, οι αξιόλογες σπουδές εγγυώνται ένα καλό αύριο στη ζωή. Είναι η ύψιστη επένδυση. Εγώ θα είμαι δίπλα τους να τα καθοδηγώ και να τα υποστηρίζω. Θα ήθελα, ομολογώ, να επιλέξουν την ιατρική γιατί για μένα είναι κορυφαία επιστήμη με προσφορά στον συνάνθρωπο. Θα τα έβλεπα και δίπλα μου στον τομέα μου, αλλά πια επειδή πέρα από την κλινική ανοίγουμε και το δεύτερο κτίριο, με ένα νέο κεφάλαιο άλλων ειδικοτήτων, θεωρώ πως τους προσφέρονται και έξτρα πεδία να ασχοληθούν και να σταδιοδρομήσουν.

www.trigkas-nephros.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά