Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Αυτή είναι η ασφαλέστερη χώρα για να ταξιδέψει κανείς το 2024

ΦΩΤΟ Pixabay

ΦΩΤΟ Pixabay

Οι 15 χώρες της λίστα της Berkshire Hathaway Travel Protection

Ο Καναδάς ψηφίστηκε ως η ασφαλέστερη χώρα για να ταξιδέψει κάποιος το 2024, σύμφωνα με τη λίστα της Berkshire Hathaway Travel Protection.

Σύμφωνα με την έκθεση, η χώρα βρίσκεται σε αυτή τη θέση λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και τη μικρή πυκνότητα πληθυσμού. 

«Προσοχή στις πυρκαγιές»
 Ωστόσο, ο κύριος κίνδυνος για τον οποίο θα πρέπει να είναι προσεκτικοί οι τουρίστες είναι οι πυρκαγιές. «Το μεγαλύτερο μέρος των δασών του Καναδά έχει καεί, γεγονός που μείωσε την ποιότητα του αέρα στις περισσότερες μεγάλες καναδικές πόλεις» αναφέρει η έκθεση. «Αυτό έκανε το ταξίδι στον Καναδά δύσκολο για άτομα με αναπνευστικές παθήσεις».

 «Η βίαιη εγκληματικότητα είναι συγκριτικά χαμηλή και είναι περιορισμένη η συχνότητα εγκλημάτων που συνδέονται με όπλα» αναφέρεται ακόμα στην έκθεση.

 Η Berkshire Hathaway Travel Protection διευκρινίζει ότι η λίστα καταρτίστηκε με βάση τις απαντήσεις στα ερωτήματα ποιες χώρες είναι «σε μεγάλο βαθμό απαλλαγμένες από τρομοκρατική δραστηριότητα» και «ασφαλείς από κρούσματα ασθενειών», καθώς σε πιο σύγχρονα ερωτήματα, όπως «σε ποια μέρη επιτρέπεται σε όλους τους τύπους ανθρώπων να μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα χωρίς διακρίσεις ή παρενόχληση».

 Η εταιρεία έχει μακρά ιστορία στις έρευνες για ασφαλείς προορισμούς, οι οποίες βασίζονται σε απαντήσεις ταξιδιωτών που επισκεφτεί χώρες τα τελευταία πέντε χρόνια και σε άλλους δείκτες και πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένου του Παγκόσμιου Δείκτη Ειρήνης και των αξιολογήσεων ταξιδιωτικής ασφάλειας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι 15 πιο ασφαλείς χώρες για ταξίδια 2024, είναι:

Καναδάς
Ελβετία
Νορβηγία
Ιρλανδία
Ολλανδία
Ηνωμένο Βασίλειο
Πορτογαλία
Δανία
Ισλανδία
Αυστραλία
Νέα Ζηλανδία
Ιαπωνία
Γαλλία
Ισπανία
Βραζιλία

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life