Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Έρευνα: Οι 10 προορισμοί που αναζήτησαν περισσότερο οι Ελληνες στην Google για ταξίδια στο εξωτερικό

ΦΩΤΟ pixabay

ΦΩΤΟ pixabay

Νούμερο 1 η Ρώμη σταθερά την διετία 2022- 2023, ακολουθούν Λονδίνο και Παρίσι

Η Ρώμη, το Λονδίνο και το Παρίσι παραμένουν σταθερά στο τοπ 3 των προορισμών που αναζητούν περισσότερο οι Ελληνες όταν πρόκειται για ταξίδια εκτός Ελλάδος, με την Κωνσταντινούπολη να αποτελεί τον αμέσως επόμενο δημοφιλή ταξιδιωτικό προορισμό.

Τα στοιχεία προκύπτουν από τις αναζητήσεις στην Google καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023 με βάση την επεξεργασία από τοτμήμα Μάρκετινγκ Τουρισμού και Ερευνών της εξειδικευμένης εταιρείας Tourix, αναφορικά με τις τάσεις ταξιδιωτικής ζήτησης από την Ελλάδα για ταξίδια στο εξωτερικό.

To διαδίκτυο και η μηχανή αναζήτησης της Google αποτελεί βασικό εργαλείο των ταξιδιωτών και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο και κατά το στάδιο της έρευνας / προετοιμασίας ενός ταξιδιού, κατά το οποίο οι ενδιαφερόμενοι αναζητούν ενεργά πρακτικές πληροφορίες (μετάβαση, διαμονή, εστίαση, ψυχαγωγία κ.ά.) για τον τουριστικό προορισμό που ενδιαφέρονται.

Συγκεντρωτικά, στο τοπ 10 των πόλεων με τη μεγαλύτερη ταξιδιωτική ζήτηση των Ελλήνων για το 2023 περιλαμβάνονται ακόμη η Βιέννη, το Μιλάνο, η Βαρκελώνη, η Βουδαπέστη, το Άμστερνταμ και το Ντουμπάι με το τοπ 10 να παραμένει το ίδιο με το 2022 όσον αφορά τους προορισμούς, με ελάχιστες διαφοροποιήσεις ως προς την τελική κατάταξη.

 Η πιο δημοφιλής πόλη, η Ρώμη μάλιστα υπήρξε στην κορυφή των προτιμήσεων για τους περισσότερους μήνες του 2023 εκτός από τους ακόλουθους: Μάιο, Ιούλιο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο που με μικρή διαφορά προπορεύτηκε το Λονδίνο. Επιπλέον, παρατηρήθηκε εναλλαγή της πρώτης θέσης μεταξύ Λονδίνου και Ρώμης ανά τους μήνες, αλλά μαζί με το Παρίσι, κατάφεραν να παραμείνουν στην top 3άδα κατά την διάρκεια όλου του 2023. Πάντως, η Ρώμη ήταν στην κορυφή των προτιμήσεων και το 2022, με το Παρίσι να ακολουθεί και μετά το Λονδίνο.

 Ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο, με δεδομένη και την αύξηση της συνδεσιμότητας του μεγαλύτερου αεροδρομίου της χώρας, του«Ελευθέριος Βενιζέλος» με την άλλη πλευρά του Ατλαντικού είναι ότι έφτασε πολύ κοντά στη 10άδα, αλλά παρέμεινε στην θέση νούμερο 11, η Νέα Υόρκη. Ακολουθούν με μικρή διαφορά η Πράγα, η Βενετία και το Βερολίνο.

ΠΗΓΗ newmoney.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life