Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Ο Κωνσταντίνος Μαντάς στο THE BEST: "Πάντα θα υπάρχει ανταγωνισμός, σημασία έχει να ξεχωρίζεις"

Ο Κωνσταντίνος Μαντάς στο THE BEST: &quo...

Συνεχίζει με επιτυχία την οικογενειακή παράδοση στον χώρο του παπουτσιού μέσα από το κατάστημα "Shoeland"

Ο Κωνσταντίνος Μαντάς συνεχίζει με επιτυχία την οικογενειακή παράδοση στον χώρο του παπουτσιού μέσα από το κατάστημα «Shoeland». Πάντα θα υπάρχει ανταγωνισμός,  σημασία έχει να ξεχωρίζεις, λέει στο The Best Magazine και εξηγεί πώς πατάει το «off» όταν περνάει την πόρτα του σπιτιού του.

Επαγγελματικά συνεχίζετε μία οικογενειακή παράδοση που κρατά εδώ και πολλές δεκαετίες. Θα λέγατε ότι ήταν μία προδιαγεγραμμένη πορεία;

Μεγάλωσα μέσα σε αυτήν την επιχείρηση που άνοιξε περίπου το 1990. Πολλές από τις εργαζόμενες στην επιχείρηση είναι μαζί μας από τότε που ξεκίνησε. Μετά τις σπουδές μου στη διοίκηση επιχειρήσεων και το management, ήρθε σαν φυσικό επακόλουθο η ενασχόλησή μου με την οικογενειακή επιχείρηση. Δεν είμαι μόνος μου σε αυτό, έχω και τα αδέλφια μου και υπάρχουν διακριτοί ρόλοι.

Ποιος είναι ο δικός σας ρόλος στην επιχείρηση;

Στη δική μου δικαιοδοσία είναι περισσότερο η οργάνωση, η διοίκηση και το λογιστικό κομμάτι, το αντικείμενο που σπούδασα. Είναι πολύ όμορφο να αξιοποιείς τις γνώσεις που απέκτησες μέσα από τις σπουδές σου σε κάτι που έχει δημιουργήσει η οικογένειά σου. Υπάρχει αρκετή προσωπική δουλειά σε μία εποχή που ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος.

Πώς στέκεστε απέναντι στον ανταγωνισμό και ποιος είναι ο στόχος σας;

Πάντα θα υπάρχει ανταγωνισμός, ωστόσο εκείνο που έχει σημασία είναι να ξεχωρίζεις. Αυτό το επιτυγχάνουμε μέσα από την προσωπική εξυπηρέτηση που παρέχουμε στον κάθε πελάτη ξεχωριστά. Υπάρχει ένας κορμός πωλητριών στο κατάστημα που είναι πολλά χρόνια μαζί μας, γνωρίζει πολύ καλά το αντικείμενο και αυτό είναι σαφώς ένα πλεονέκτημα. Υπάρχει γνώση πάνω στο παπούτσι και ταυτόχρονα η διάθεση να επιλύσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα όπως μπορούμε, με προκαταβολές, κρατήσεις, τηλεφωνικές παραγγελίες, με απλές και μικρές κινήσεις που άλλα καταστήματα δεν μπαίνουν στη διαδικασία να κάνουν. Απέναντι στον ανταγωνισμό στεκόμαστε επίσης εξασφαλίζοντας καλές τιμές μέσα από μεγάλες παραγγελίες, μέσα από την ποικιλία στο εμπόρευμα. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε, να εκσυγχρονιζόμαστε και να εντάσσουμε στη δουλειά νέες τεχνολογίες.

Πώς ισορροπείτε μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής;

Όταν κλείνει η πόρτα μπαίνοντας στο σπίτι προσπαθώ να δίνω το 100% της προσοχής μου στην οικογένειά μου. Η δουλειά δεν τελειώνει, μπορείς να δουλεύεις 24 ώρες την ημέρα. Είναι επιλογή να πατήσεις το κουμπί που γράφει «off» για να υπάρχει ισορροπία και χρειάζεται προσπάθεια.

Πώς είστε ως μπαμπάς; Πώς περνάτε τον κοινό σας χρόνο με τα παιδιά;

Θα έλεγα ότι είμαι ένας μπαμπάς της νέας εποχής και ήθελα να συμμετέχω ενεργά σε όλα από την αρχή. Και μου αρέσει αυτό γιατί κάπως έτσι αποκτάς τη σύνδεση με το παιδί σου. Όσο πιο πολλά πράγματα κάνεις ως μπαμπάς τόσο πιο γρήγορα χτίζεται αυτή η σχέση. Μοιραζόμαστε αθλητικές δραστηριότητες, παίζουμε μπάσκετ. Κάνουμε ταξίδια και προσπαθώ να έχουμε μία επαφή με τη φύση. Κάθε στιγμή είναι μοναδική. Ό,τι ακούς από το παιδί σου, τις περισσότερες φορές, σε αφήνει άφωνο. Στην αρχή γράφαμε τις ατάκες τους για να μην τις ξεχάσουμε.

Τι αλλαγές έφερε ο ερχομός των παιδιών;

Ο ερχομός των παιδιών αλλάζει ριζικά τη ζωή σου, ισχύει αυτό το κλισέ. Όλα τα συναισθήματα τα βιώνεις στο πολλαπλάσιο. Την αγάπη, το άγχος, τον φόβο μην πάθουν κάτι. Μία αγωνία που έχουμε πολλοί γονείς είναι μήπως τελικά είμαστε υπερπροστατευτικοί και αυτό δε θα επιτρέψει στα παιδιά να γίνουν ανεξάρτητα. Άρα το στοίχημα είναι να ισορροπείς, να είσαι κοντά στα παιδιά σου σε ό,τι χρειαστούν, αλλά παράλληλα να τα αφήνεις «να πετάνε» προς τους δικούς τους στόχους, τα δικά τους όνειρα, τις δικές τους εμπειρίες. Το πιο σημαντικό είναι να γίνουν καλοί και ευτυχισμένοι άνθρωποι και να μπορέσουμε να τους μεταφέρουμε τις αξίες που πήραμε και εμείς από τις οικογένειές μας.

www.shoeland.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά