Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Λωρίδα της Γάζας: 30 νεκροί από επιχειρήσεις του Ισραηλινού στρατού στην Χαν Γιουνίς

Λωρίδα της Γάζας: 30 νεκροί από επιχειρή...

Ακόμα 10 στην Δυτική Όχθη

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν περισσότερα από 30 μέλη της Χαμάς στην Χαν Γιουνίς, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με το Ισραήλ.

Ο στρατός ανακοίνωσε πως οι δυνάμεις του επέκτειναν τις επιχειρήσεις τους προς μια ένοπλη μονάδα της Χαμάς στην πόλη Χαν Γιουνίς, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

 “Οι μάχες εκεί την προηγούμενη ημέρα ήταν σκληρές. Δυστυχώς υπάρχουν και απώλειες. Οι δυνάμεις μας σκότωσαν περισσότερους από 30 στην περιοχή αυτή μόνο τις τελευταίες 24 ώρες”.

Νωρίτερα, δέκα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κατά τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις σε δύο προσφυγικούς καταυλισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με ισραηλινές και παλαιστινιακές πηγές.

 Από την αναζωπύρωση του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, στις 7 Οκτωβρίου, ο ισραηλινός στρατός διεξάγει σχεδόν καθημερινά επιχειρήσεις στη Δυτική Όχθη, παλαιστινιακό έδαφος κατεχόμενο από το Ισραήλ από το 1967.

Σήμερα στην Τουλκάρεμ, μια στρατιωτική επιχείρηση οδήγησε σε μάχες. Πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

“Ένας αριθμός τρομοκρατών σκοτώθηκε και ένας Ισραηλινός στρατιώτης τραυματίστηκε βαριά” ανέφερε ο Ισραηλινός στρατός.

«Το Ισραήλ πολιόρκησε τον καταυλισμό»
“Ο ισραηλινός στρατός πολιόρκησε τον καταυλισμό μετά τα μεσάνυχτα τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, από αέρος και ξηράς, με πολλούς στρατιώτες και άρματα μάχης που προκάλεσαν πολλές ζημιές”, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένα στέλεχος του καταυλισμού, ο Φαϊσάλ Σαλαμά.

Σε ξεχωριστό περιστατικό, η ένοπλη πτέρυγα της Φατάχ – του κόμματος του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς – ανακοίνωσε τον θάνατο πέντε μελών της στον προσφυγικό καταυλισμό Μπαλάτα (κεντρικά), στη Ναμπλούς.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε το πρωί ότι εξουδετέρωσε “έναν τρομοκρατικό πυρήνα” σε αυτόν τον προσφυγικό καταυλισμό, με αεροπορικό πλήγμα κατά ενός αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό και την υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας, Σιν Μπετ, το πλήγμα σκότωσε τον ‘Αμεντ Αμπντουλάχ Αμπού Σαλάλ, που περιγράφεται ως ο αρχηγός του πυρήνα που σχεδίαζε “επικείμενη και μεγάλης κλίμακας” επίθεση.

Οι Ταξιαρχίες Αλ-‘Ακσα, η στρατιωτική πτέρυγα της Φατάχ, επιβεβαίωσαν τον θάνατο του ‘Αμεντ Αμπντουλάχ Αμπού Σαλάλ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις