Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Λάνθιμος και Πέιν υποψήφιοι για το βραβείο του Σωματείου Αμερικανών Σκηνοθετών

Λάνθιμος και Πέιν υποψήφιοι για το βραβε...

Έχουν ωστόσο μεγάλο αντίπαλο το φαβορί Κρίστοφερ Νόλαν του "Οπεναχάιμερ" - Υποψήφιοι και η Γκρέτα Γκέργουιγκ της "Μπάρμπι" και ο Μάρτιν Σκορσέζε

Μετά τις υποψηφιότητες του SAG – Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών είχαμε και την ανακοίνωση του Directors Guild of America & των υποψηφιοτήτων του όπου τα φιλμ «Barbie» και «Οπενχάιμερ» πρωτοστατούν αναμενόμενα και εδώ.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στα Βραβεία του Σωματείου Αμερικανών Σκηνοθετών (DGA) που θα απονεμηθούν στις 10/2/2024, η Γκρέτα Γκέργουιγκ της «Μπάρμπι - Barbie» και ο Κρίστοφερ Νόλαν του «Οπενχάιμερ», ο οποίος κατέκτησε και τη Χρυσή Σφαίρα στις 7/1, κερδίζουν από μια υποψηφιότητα για τις ταινίες τους & μαζί τους είναι συνυποψήφιοι ο δικός μας Γιώργος Λάνθιμος για το εξαιρετικό «Poor Things», ο Ελληνοαμερικανός από την Αιγιάλεια Αλεξάντερ Πέιν για τα «Παιδιά του χειμώνα - The Holdovers» και ο Μάρτιν Σκορσέζε του «Killers of the flower moon", μία πραγματικά πολύ δυνατή 5άδα που ενδεχομένως να είναι και η ίδια στα Όσκαρ.

Καραδοκεί ωστόσο και η Σελίν Σονγκ για την ταινία της «Past Lives – Περασμένες Ζωές» που στην Πάτρα προβλήθηκε στη 2η αίθουσα του Πάνθεον, φιλμ που ξεκίνησε την πορεία του από το περσινό Φεστιβάλ του Σάντανς. Η Σονγκ στα βραβεία του Σωματείου Αμερικανών Σκηνοθετών, εμφανίστηκε ως υποψήφια μόνο στην κατηγορία του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη.

Εκτός επίσης έμειναν όπως γράφει το flix.gr, και ο Μπράντλεϊ Κούπερ του φιλμ «Maestro» που είδαμε στη Βέσο Μάρε, ο Τζόναθαν Γκλέιζερ («Ζώνη Ενδιαφέροντος») και η Ζιστίν Τρίε («Ανατομία Μιας Πτώσης»).

Αναλυτικά οι υποψηφιότητες είναι οι εξής:

Σκηνοθέτης:

Γκρέτα Γκέργουιγκ (Barbie)

Γιώργος Λάνθιμος (Poor Things)

Κρίστοφερ Νόλαν (Oppenheimer)

Αλεξάντερ Πέιν (The Holdovers)

Μάρτιν Σκορσέζε (Killers of the Flower Moon).

Πρωτοεμφανιζόμενος Σκηνοθέτης

Κορντ Τζέφερσον (American Fiction)

Μανουέλα Μαρτέλι (Chile ’76)

Νούρα Νιασάρι (Shayda)

Α.Β. Ρόκγουελ (A Thousand and One)

Σελίν Σονγκ (Past Lives).

Aυτή θα είναι η 76η απονομή των βραβείων του Directors Guild of America.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture