Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Αστακός» Ελλάδα και Ευρώπη: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας για την αλλαγή του χρόνου - Επί ποδός η ΕΛΑΣ

«Αστακός» Ελλάδα και Ευρώπη: Αυξημένα μέ...

Δρακόντεια μέτρα σε πολλές πόλεις

Σε επιφυλακή είναι οι Αρχές και στη χώρα μας, σήμερα, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με αυξημένη παρουσία αστυνομικής δύναμης, σε αεροδρόμια, λιμάνια αλλά και στις εορταστικές εκδηλώσεις, υπό τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος καθώς όλη η Ευρώπη είναι σε επαυξημένη ετοιμότητα για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Τα μέτρα στην Αττική 
Καθώς το βράδυ πολύς κόσμος θα βρεθεί στο Σύνταγμα για να υποδεχτεί το 2024 στην εκδήλωση του δήμου Αθηναίων, τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα στην ευρύτερη περιοχή.

 Σε όλη την Αττική θα είναι αυξημένες οι περιπολίες αλλά και η παρουσία αστυνομικών με πολιτικά. Επί ποδός και σε επιφυλακή βρίσκεται και κλούβα της ΕΛ.ΑΣ.

Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος θα βρίσκονται αστυνομικοί της ομάδας ΕΚΑΜ, τμήματα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, καθώς και περιπολίες με εκπαιδευμένους σκύλους, ενώ και επόπτες ασφαλείας θα ελέγχουν οτιδήποτε ύποπτο εντοπίζουν.

Αντίστοιχα μέτρα λαμβάνονται στα λιμάνια.

Δρακόντεια μέτρα σε πολλές πόλεις
Αντίστοιχα μέτρα έχουν ληφθεί τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη.

 Στη Νέα Υόρκη, η Times Square έχει γίνει φρούριο αφού υπάρχουν φόβοι για μαζικές διαδηλώσεις με τους πολίτες να φοβούνται μήπως διακόψουν τις εκδηλώσεις και ξεκινήσουν επιθέσεις.

 Σε επιφυλακή βρίσκονται όμως και άλλες πόλεις της Ευρώπης. Στο Παρίσι, τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο υπάρχουν έντονες ανησυχίες με τις πόλεις να μετράνε ήδη τρομοκρατικά χτυπήματα στο παρελθόν.

 Στο Παρίσι περισσότεροι από 90.000 αστυνομικοί έχουν τοποθετηθεί στην πρωτεύουσα και περιπολούν. Στον δρόμο και 150 στρατιωτικοί Sentinel αλλά και χιλιάδες πυροσβέστες. Στις Βρυξέλλες τα μέτρα έχουν διπλασιαστεί και ειδικότερα στα ευρωπαϊκά κτήρια.

 Έλληνας που επισκέφθηκε πρόσφατα τη Μαδρίτη, αποκαλύπτει ότι τα μέτρα ασφαλείας στην πόλη έχουν αυξηθεί αρκετά ειδικότερα στους χώρους που υπάρχει πολύς κόσμος. «Οι αρχές ήταν πολύ alert για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα. Σε εστιατόρια και μουσεία στη Μαδρίτη υπάρχει αρκετός έλεγχος. Υπάρχουν και αρκετοί αστυνομικοί για ύποπτες κινήσεις» λέει ο ταξιδιώτης στο κεντρικό δελτίο του OPEN.

Φόβοι στη Γερμανία για επεισόδια
 Φόβοι υπάρχουν στη Γερμανία για επεισόδια ενόψει της Πρωτοχρονιάς. Οι αρχές πιστεύουν ότι ίσως οι ισλαμιστικές δυνάμεις που υπάρχουν στη χώρα δημιουργήσουν μεγάλα επεισόδια.

ΠΗΓΗ 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις