Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Φ. Ζαΐμης: «Το Μουσείο Γεώργιος Παπανδρέου, φόρος τιμής και στοιχείο ανάδειξης της περιοχής»

Φ. Ζαΐμης: «Το Μουσείο Γεώργιος Παπανδρέ...

Τι είπε κατά τα εγκαίνια του Μουσείου Πολιτικής Ιστορίας «Γεώργιος Παπανδρέου»,

«Είμαι προσωπικά βαθιά συγκινημένος γιατί βρίσκομαι σήμερα εδώ, αποτίοντας φόρο τιμής σε μια εξέχουσα πολιτική προσωπικότητα, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για την Ευρώπη και τον κόσμο. Ο παππούς μου ήταν στενός συνεργάτης του Γεώργιου Παπανδρέου και η οικογένειά μου γνωρίζει καλά τους αγώνες που έδωσε για την Δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό».

Τα παραπάνω επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης, στην εισαγωγή της ομιλίας του, κατά τα εγκαίνια του Μουσείου Πολιτικής Ιστορίας «Γεώργιος Παπανδρέου», στην πατρογονική εστία της οικογένειας Παπανδρέου στο Καλέντζι Αχαΐας.

Με απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και υπό την ευθύνη και την εποπτεία του κ. Ζαΐμη, το έργο υλοποιήθηκε από το πρόγραμμα διακρατικής συνεργασίας INTERREG Ελλάδα – Ιταλία 2014 – 2020, αναφέρει η ανακοίνωση της Περιφέρειας και συνεχίζει:

Επίσης μεταξύ άλλων ο κ. Ζαΐμης τόνισε τα εξής: «Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Περιφέρειας είχε δύο στόχους. Πρώτος στόχος είναι να κρατηθεί ζωντανή η πολιτική μνήμη και να αποτίσουμε φόρο τιμής σε μια από τις πλέον εξέχουσες προσωπικότητες της νεότερης Ελληνικής ιστορίας. Ο δεύτερος στόχος εδράζεται στη ευρύτερη αντίληψη που έχουμε ως Περιφέρεια, για την ανάπτυξη των ορεινών περιοχών, οι οποίες για χρόνια ξεχάστηκαν και συνεπώς υποβαθμίστηκαν. Με το Μουσείο αυτό προσφέρουμε δηλαδή ένα στοιχείο ανάδειξης της περιοχής και προσέλκυσης επισκεπτών. Όμως αυτό δεν είναι αρκετό και πρέπει να γίνουν και άλλα βήματα, όπως είναι η αξιοποίηση του ξενοδοχείου που βρίσκεται στην κοινότητα.

Μάλιστα θεωρούμε υπερβολική την τιμή που όρισε το Ταμείο Ανάκαμψης για την παραχώρηση του κτιρίου, γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει να παραχωρηθεί με συμβολική τιμή, ώστε η λειτουργία του να συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας. Πιστεύουμε όμως ότι στηριζόμενοι στην κεντρική φιλοσοφία της παρούσας περιφερειακής αρχής, για συνεργασία και ενωτικές πρωτοβουλίες, θα δώσουμε λύση σε πολλά ζητήματα».

Τέλος ο κ. Ζαΐμης έκανε ειδική αναφορά στην Μακροπεριφέρεια Πελοποννήσου, μια πολιτική πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με άλλες Περιφέρειες των χωρών του Νότου της Ευρώπης, με στόχο την αποδοχή της από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την εκπόνηση μιας στρατηγικής ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Νότου, μέσα από την οποία είναι δυνατόν να απορροφηθούν 7,5 δισ. ευρώ.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις