Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Νυχτερινές εργασίες στη σιδηροδρομική γραμμή- ΦΩΤΟ& ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Νυχτερινές εργασίες στη σιδηροδρο...

Κοντά στα μεσάνυχτα έπεσαν οι μπάρες για το μηχάνημα

Εργασίες και μάλιστα νυχτερινές έγιναν χθες στη σιδηροδρομική γραμμή της Πάτρας, όπου κοντά στα μεσάνυχτα έπεσαν οι μπάρες για να γίνει η διέλευση, όχι κάποιου συρμού, αλλά ενός ειδικού μηχανήματος.

Μάλιστα στο ύψος της Παπαφλέσσα υπήρχαν εργαζόμενοι και ένα ακόμα μηχάνημα.

Ο προαστιακός της Πάτρας είναι ένα δημοφιλές μέσο μετακίνησης για τους πατρινούς και πρόσφατα σημειώθηκε ένας ακόμα εκτροχιασμός.

Επίσης προ ημερών τέθηκαν σε εφαρμογή νέα δρομολόγια

Στο μεταξύ όπως αναφέρουν οι Φίλοι του Προαστιακού Σιδηροδρόμου σε ανακοίνωσή τους, την οποία εξέδωσαν προ ημερών

Από τις 16-12-2023 φαίνεται πως διανοίγεται μια προοπτική βελτίωσης της αξιοπιστίας και σταθεροποίηση της λειτουργίας του πολύπαθου μέσου αφού τέθηκαν σε εφαρμογή τα νέα δρομολόγια. Οι ώρες αναχώρησης άλλαξαν, προστέθηκαν τρία επιπλέον δρομολόγια στο Νότιο κλάδο (τελευταίο 20:27 προς Καμίνια), όλα τερματίζουν πλέον στα Καμίνια (πρόταση την οποία είχαμε καταθέσει επίσημα στη ΡΑΣ) με προσωρινή διακοπή των δρομολογίων στο τμήμα Καμίνια-Κ. Αχαΐα έως ότου αναταχθεί η γραμμή και αντικατάσταση με λεωφορείο.    

Εν όψει της έναρξης εργασιών της εργολαβίας του ΟΣΕ για την ανάταξη της γραμμής, κρίνουμε σκόπιμο να εκκινήσουν άμεσα από το πλέον προβληματικό τμήμα (Πάτρα – Άγιος Ανδρέας) το οποίο έχει δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα με το συγχρονισμό της τροφοδοτικής λεωφορειακής γραμμής του Πανεπιστημίου/Νοσοκομείου (μεγάλη αναμονή) καθώς και την αύξηση του χρόνου μετάβασης στο κέντρο. Οι εργασίες μπορεί να σημαίνουν ακόμα και την κατάργηση των δρομολογίων Νοτίως του κεντρικού σταθμού της Πάτρας για κάποιες ημέρες ωστόσο είναι αναγκαίες για την επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων.    

Ευελπιστούμε στην ολοκλήρωση των εργασιών ανάταξης για την αποκατάσταση της κανονικότητας των δρομολογίων και στους δύο κλάδους του πιο πολύτιμου μεταφορικού μέσου βιώσιμης αστικής μετακίνησης, του Προαστιακού της Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις