Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πορνεία ανηλίκων: Αυτά είναι τα στέκια σε Πάτρα και Πύργο

Πορνεία ανηλίκων: Αυτά είναι τα στέκια σ...

Αναφορές γίνονται ανά τακτά διαστήματα αλλά η παρεμβάση δεν είναι εύκολη υπόθεση

Το παιδικό trafficking υπάρχει γύρω μας, με θύματα ανήλικα παιδιά που προέρχονται κυρίως από την ευάλωτη κοινωνική ομάδα των ρομά.

Όμως η η πολιτεία εθελοτυφλεί και παρά τις αναφορές που έχουν γίνει με ενδείξεις που θα μπορούσαν εύκολα με την ανάλογη έρευνα από τις αρχές να μετατραπούν σε στοιχεία, δεν έχει γίνει τίποτα για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου.

Γιατί το φαινόμενο υπάρχει, συμβαίνει γύρω μας, όμως, κανείς δεν μιλάει γιατί δεν μπορεί να στηρίξει νομικά αυτό που όλοι ξέρουμε ότι γίνεται. Κι υπάρχει φυσικά και στην Πάτρα, όπως σε άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδος, με συγκεκριμένες αναφορές που υπογραμμίζουν ακόμα και τα σημεία που γίνεται.

Παιδική επαιτεία, εκμετάλλευση ανηλίκων, παιδική κακοποίηση, ακόμα και ώθηση μικρών παιδιών προς την πορνεία.

Αυτά είναι ορισμένες από τις πτυχές του παιδικού trafficking, με θύματα αθώες ψυχές που την ίδια στιγμή ζουν σε παράγκες, μέσα στην βρώμα και στις μολύνσεις, μαθαίνοντας από τους μεγαλύτερους τους να κλέβουν και να ζουν στην παρανομία.

Υπάρχουν συγκεκριμένες αναφορές για το θέμα του παιδικού trafficking και για ότι γίνεται μπροστά στα μάτια μας, με πολλές από αυτές τις αναφορές να έχουν γίνει από ειδικούς επιστήμονες που έχουν διαπιστώσει σχετικές ενδείξεις στα παιδιά.

*Απέναντι από το Γενικό Νοσοκομείου του Πύργου στα φανάρια, σύμφωνα με αναφορές πολιτών, αλλά και διερχομένων  γίνεται σε καθημερινή βάση ερωτικό αλισβερίσι τέτοιου τύπου.

* Στα Σαβάλια της Ηλείας πριν από δύο χρόνια βρέθηκε ένα εγκαταλειμμένο ανήλικο παιδί. Δεν υπήρχε ούτε πατέρας, ούτε μητέρα. Έγινε σχετικά αναφορά στην εισαγγελική αρχή.

*Μικρά ανήλικα ρομά παιδιά σε αγροτικές περιοχές της Ηλείας εμφανίζονται με ΑΜΚΑ που παραπέμπει σε ονόματα Πακιστανών πατεράδων. Τι συμβαίνει άραγε;

* Έξω από την Πάτρα υπάρχουν αναφορές για ανήλικες στον Κόκκινο Μύλο και στα Βραχνέικα στις γραμμές του ΟΣΕ.  Αν περάσει κανείς ένα βράδυ μετά τις 11 θα δει τι συμβαίνει.

*Κι υπάρχουν φυσικά και οι δεκάδες αναφορές που  είχαν δει το φως της δημοσιότητας παλιότερα μιλώντας για το ίδιο ζήτημα, στα Ψηλαλώνια, στην πλατεία Γεωργίου, στα Προσφυγικά, στους γύρω δρόμους έξω από τις κατά τόπους λαϊκές αγορές κτλ.

*Εφημερίδα "Γνώμη"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις