Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γυναικοκτονία στο Ρέθυμνο: Αναβίωσε στο δικαστήριο η φρικτή υπόθεση του 2022

Γυναικοκτονία στο Ρέθυμνο: Αναβίωσε στο ...

Στο εδώλιο ο σύζυγός της που την σκότωσε με 14 μαχαιριές

Άρχισε το πρωί της Δευτέρας η εκδίκαση στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων της φρικτής υπόθεσης γυναικοκτονίας που σημειώθηκε στο Ρέθυμνο το καλοκαίρι του 2022, με θύμα μια 56χρονη, η οποία μαχαιρώθηκε θανάσιμα από τον σύζυγό της.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, στο εδώλιο του κατηγορουμένου είναι ο 61χρονος κτηνοτρόφος και σύζυγος της 56χρονης γυναίκας και μητέρας τεσσάρων παιδιών, που της κατάφερε 14 πλήγματα με μαχαίρι στο λαιμό, όταν του είπε ότι θέλει να χωρίσουν.

Το άγριο φονικό έγινε μέσα στο σπίτι της οικογένειας στο Άνω Μαλάκι του Δήμου Ρεθύμνου το πρωί της Κυριακής 31 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού της Ασφάλειας Ρεθύμνου που συμμετείχε στην παράδοση του δράστη, η δολοφονία έγινε με κυρτό μαχαίρι, που φέρει άμα 14 εκ. Πρόκειται δηλαδή, για μαχαίρι που χρησιμοποιείται για σφαγή ζώων.

Όπως μεταδίδει το neakriti.gr, η ακροαματική διαδικασία άρχισε με καταθέσεις των παιδιών του θύματος που παρουσίασαν σοκαριστικές πτυχές του ειδεχθούς εγκλήματος, ενώ η δήλωση της κόρης της 56χρονης που ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία του κατηγορουμένου συγκλόνισε. Όπως είπε:

“Σήμερα η μητέρα μας αγωνίζεται για τη δικαίωση της κι έχει στο πλευρό της τα παιδιά της, την οικογένεια της και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Οι δικαστικές αρχές έχουν πρωτίστως θεσμική ευθύνη αλλά και ηθική ευθύνη απέναντι σε όλους μας να δικάσουν με τη μεγαλύτερη ποινή χωρίς αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού τον δολοφόνο της μητέρας μας.

Οι γυναικοκτονίες δεν είναι απλά εγκλήματα του ποινικού κώδικα. Είναι εγκλήματα τα οποία ενέχουν κοινωνική παθογένεια στην αντιμετώπιση της οποίας θα πρέπει να συμμετάσχουμε όλοι μας. Όποιο ρόλο κι αν έχουμε σ αυτή την κοινωνία. Είτε ως γονείς, όπως μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, ως δάσκαλοι πως τα εκπαιδεύουμε ,ως κράτος στο πως επιτρέπουμε την ατιμωρησία ,στο πως προστατεύουμε μια γυναίκα η οποία δεν είναι ευτυχισμένη και θέλει να αποχωρήσει από το γάμο της. Αλλά και ως κοινωνία πώς πολλές φορές στιγματίζουμε μια γυναίκα.

Εμείς τις δικές μας ευθύνες σαν οικογένεια τις γνωρίζουμε πολύ καλά, εγώ τις ευθύνες μου τις γνωρίζω. Δεν προλάβαμε να σώσουμε τη μητέρα μας. Είμαστε όμως εδώ για να πούμε την αλήθεια. Να στηρίξουμε την αλήθεια. Κι αν αυτή η αλήθεια είναι η αιτία να σωθεί μια οποιαδήποτε άλλη γυναίκα αυτό θα είναι ένα όφελος για την ψυχή της μητέρας μας ,για τις ψυχές τόσων αθώων γυναικών που έχουν χαθεί άδικα αλλά κι ένα όφελος γι’ αυτή την κοινωνία”.

Την πρώτη ημέρα της δίκης, κατέθεσε η κόρη του ζευγαριού, που δήλωσε ότι είχε πείσει την μητέρα της να επιστρέψει στο σπίτι, επειδή φοβόταν ότι ο πατέρας της θα αυτοκτονούσε, μη αντέχοντας τον χωρισμό. Η ίδια περιέγραψε τον πατέρας της ως άνθρωπο σκληροτράχηλο και παλαιών αρχών.

Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του υποστήριξε, ότι η σύζυγός του είχε φύγει από το σπίτι τους τρεις φορές και πάντα επέστρεφε. Σε ό,τι αφορά το μοιραίο πρωινό της 31ης Ιουλίου, υποστήριξε, ότι ήταν η σύζυγός του που είχε επιθετική συμπεριφορά, με αποτέλεσμα να «θολώσει το μυαλό» του.

Η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου.

Το χρονικό της γυναικοκτονίας
Το τραγικό περιστατικό της γυναικοκτονίας συνέβη το πρωί της Κυριακής, 31 Ιουλίου 2022, στο χωριό Άνω Μαλάκι του Δήμου Ρεθύμνου. Δράστης του εγκλήματος, ο σύζυγος της 56χρονης που ομολόγησε την πράξη του. Το θύμα, δέχτηκε τη θανατηφόρα μαχαιριά στον λαιμό, στη διάρκεια του καβγά που είχαν γύρω στις 10:30 το πρωί, στον χώρο της κουζίνας.

Ο ίδιος παραδόθηκε στις αρχές λίγο μετά και ομολόγησε την πράξη του, ενώ υπέδειξε και το σημείο όπου βρισκόταν το μαχαίρι με το οποίο δολοφόνησε τη γυναίκα.

Ο δράσρης φέρεται να υποστήριξε κατά την απολογία του πως ήταν 42χρονια μαζί, από τότε που εκείνος ήταν 18 και εκείνη 16, ενώ πρόσθεσε πως πότε δεν χειροδίκησε εναντίον της.

Η πρώτη λέξη που φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ήταν “με κατεδάφισε”. Συμπλήρωσε δε πως το θύμα εγκατέλειψε την συζυγική εστία τρεις φορές το τελευταίο τρίμηνο και όταν επέστρεφε, εκείνος πάντα την δέχονταν πίσω, ενώ ποτέ δεν τέθηκε θέμα διαζυγίου.

Όπως ισχυρίστηκε ο γυναικοκτόνος, μετά από τη σύλληψή του, υπήρξε μια έντονη φασαρία στην κουζίνα, με αποτέλεσμα το θύμα να του επιτεθεί λεκτικά και σωματικά με αποτέλεσμα εκείνος να θολώσει, να αρπάξει ένα μαχαίρι το οποίο έστρεψε εναντίον της. Έπειτα, δεν θυμάται τι συνέβη.

Στην συνέχεια, όπως ισχυρίστηκε, έφυγε από το σπίτι μαζί με το φονικό μαχαίρι, μετέβη στην οικία του αδελφού του και του περιέγραψε τι είχε συμβεί. Στην συνέχεια, ο αδελφός του κάλεσε τον μεγάλο γιο του δράστη, του είπε να πάει στο πατρικό σπίτι και τον ενημέρωσε για το τι έχει συμβεί.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις