Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο κύβος ερρίφθη για τους 6+6 - «Κλείδωσε» η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο κύβος ...

Λίγο μετά τις 10 το πρωί σήμερα αναμένεται να γίνουν γνωστές οι αποφάσεις των 6+6

Με κύριο θέμα την συγκρότηση πολιτικού κέντρου γύρω από τον Στέφανο Κασσελάκη θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ νωρίς το απόγευμα.

Οι εξελίξεις που, όπως όλα δείχνουν, θα προηγηθούν της συνεδρίασης θα είναι ραγδαίες και θα επισκιάσουν την συνεδρίαση του οργάνου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η άμμος στην κλεψύδρα για την κίνηση των 6+6 άδειασε, έτσι πλέον η αποχώρηση της ομάδας  Αχτσιόγλου, ΗλιόπουλουΧαρίτσης είναι κυριολεκτικά και πέρα από το δημοσιογραφικό κλισέ, θέμα ωρών.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί σήμερα αναμένεται να γίνουν γνωστές οι αποφάσεις των 6+6 καθώς έως αργά, χθες, το βράδυ υπήρχαν συσκέψεις για τις τελευταίες λεπτομέρειες. Στο τραπέζι υπήρχαν δύο βασικά σενάρια.

Το πρώτο: Τα 8 μέλη της ΠΓ που πρόσκεινται στους 6+6 να μην παραστούν στην συνεδρίαση, στάση που πιθανότατα θα οδηγούσε στην λήψη μέτρων από την ηγεσία του κόμματος, που θα πιεζόταν να προχωρήσει ακόμα και σε διαγραφές.

Το δεύτερο και επικρατέστερο σενάριο είναι η έξοδος από το κόμμα να επισημοποιηθεί πριν την Πολιτική Γραμματεία, με κείμενο - δήλωση αποχώρησης μελών Κεντρικής Επιτροπής, άρα και βουλευτών. Μάλιστα αναμένεται μέσα από αυτή την παρέμβαση να δίνεται και σήμα για την συγκρότηση νέου φορέα.

Κλείδωσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα

Όπως όλα δείχνουν, στην μάχη του προϋπολογισμού θα υπάρχει μια νέα κοινοβουλευτική ομάδα αφού οι 10 βουλευτές “κλείδωσαν” ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει, τουλάχιστον, ένας ακόμη τις επόμενες ώρες. Στους γνωστούς πλέον επτά (Αχτσιόγλου, Ηλιόπουλο, Χαρίτση, Αναγνωστοπούλου, Φωτίου, Τζούφη, Τζανακόπουλο) και στους δυο της Ομπρέλας (Τσακαλώτο, Πέρκα) προστίθεται σύμφωνα με πληροφορίες ο, για χρόνια, βουλευτής Ξάνθης, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ. Ενώ υπάρχουν συζητήσεις με δυο ακόμα. Κάτι που μένει να ξεκαθαρίσει τις αμέσως επόμενες ώρες. Επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας αναμένεται να τεθεί, εκτός απροόπτου, ο Αλέξης Χαρίτσης.

Αποχώρηση Τζανακόπουλου

ο Αντώνης Τζανακόπουλος, κορυφαίο μέλος της τάσης και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στο Ηνωμένο Βασίλειο αποχώρησε πρώτος από το κόμμα, μαζί με στελέχη που διαβιούν στο εξωτερικό.

Ο Στέφανος Κασσελάκης σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να προχωρήσει στην τοποθέτηση νέων τομεαρχών, να ορίσει νέα ηγεσία στην Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και να συγκροτήσει πολιτικό κέντρο.

Ως προς το τελευταίο, στόχος του προέδρου είναι να έχει αντιπροσωπευτική σύνθεση και νέα πρόσωπα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις