Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση από το σπιράλ στο Forum Ανάπτυξης 2023 για το Δίκτυο των Υγιών Πόλεων

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση από το σπιράλ στο ...

Το «Δίκτυο Υγιών Πόλεων» λειτουργεί στη χώρα μας εδώ και 4 δεκαετίες ωστόσο η συμμετοχή της Πάτρας έχει αδρανοποιηθεί πλήρως καθώς η δημοτική αρχή απορρίπτει παρόμοιες συνεργασίες σε εθνικό & ευρωπαϊκό επίπεδο

Η δημοτική παράταξη σπιράλ με επικεφαλής τον Πέτρο Ψωμά συμμετείχε στο φετινό Forum Ανάπτυξης 2023 με μία δίωρη εκδήλωση με θέμα «Το Δίκτυο των Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και η υλοποίησή του στην Ελλάδα».

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής 19 Νοεμβρίου 2023, στο ξενοδοχείο «Αστήρ», με οικοδεσπότη τον επικεφαλής της παράταξης, Πέτρο Ψωμά και ομιλητές από όλη την Ελλάδα που εκπροσώπησαν είτε το Δίκτυο είτε δήμους της χώρας που πρωτοστατούν στις δράσεις και πρωτοβουλίες του.

Το «Δίκτυο Υγιών Πόλεων» λειτουργεί στη χώρα μας εδώ και τέσσερις δεκαετίες και ο Δήμος Πατρέων έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο ξεκίνημά του. Σήμερα το ελληνικό δίκτυο συνεργάζεται με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και στοχεύει στην συνεργασία των δήμων-μελών και στην αξιοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων που καθιστούν τις σύγχρονες πόλεις υγιείς και βιώσιμες. Τα οφέλη για τους δημότες των δήμων που συμμετέχουν είναι πολλαπλά. Δυστυχώς η συμμετοχή της Πάτρας έχει αδρανοποιηθεί πλήρως, καθώς η δημοτική αρχή απορρίπτει παρόμοιες συνεργασίες σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο γιατρός Ιωάννης Τούντας, Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) παρουσίασε την ιστορία του φορέα και αναφέρθηκε σε όλες τις σύγχρονες εξελίξεις, τα προγράμματα που προτάσσει το δίκτυο και τα κέρδη για τους δημότες των πόλεων που συμμετέχουν.

Ακολούθως εκπρόσωποι δήμων παρουσίασαν τη δική τους εμπειρία και εξήγησαν τους λόγους που συμμετέχουν, τις πρωτοβουλίες που έχουν λάβει πρόσφατα και την προστιθέμενη αξία που αποκτούν οι δήμοι και οι δημότες τους από αυτή την συνεργασία. Δια ζώσης βρέθηκε και τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος Ξηρομέρου, Ιωάννης Τριανταφυλλάκης ενώ διαδικτυακά συνδέθηκαν και μίλησαν ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αρωγής και Υγείας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, Ιωάννης Αρκουμάνης.

Την εκδήλωση, που παρακολούθησε πλήθος κόσμου και πολλά μέλη του σπιράλ, έκλεισε ο Πέτρος Ψωμάς παρουσιάζοντας μια σειρά από προγράμματα του δικτύου (προληπτικής ιατρικής, διαγνωστικά, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, εκπαιδευτικά κ.α.) τα οποία θα μπορούσαν να ευεργετήσουν τους Πατρινούς δημότες αν ο Δήμος Πατρέων αποφάσιζε να επανασυνδεθεί με το Δίκτυο Υγιών Πόλεων. Την εκδήλωση συντόνισε η Μαρία Σιορώκου, δημοσιογράφος με εξειδίκευση στα θέματα υγείας, που με τη γνώση και τις ερωτήσεις της βοήθησε τους ομιλητές να καταθέσουν την πολύτιμη εμπειρία τους καθώς και το κοινό να καταθέσει τις δικές του απόψεις και απορίες.

Σημειώνεται πως την ίδια ημέρα του Forum Ανάπτυξης –που φέτος είχε τον γενικό τίτλο «Συνεργασίες Παντού»- ο επικεφαλής του σπιράλ Πέτρος Ψωμάς ήταν επίσης εισηγητής στην εκδήλωση «Συνεργασίες στον Πολιτισμό» που διοργάνωσε η Πολυφωνική Χορωδία Πατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις