Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τα πρώτα «αξιόλογα» χιόνια στο Παναχαϊκό όρος το πρωϊνό της Κυριακής!

Πάτρα: Τα πρώτα «αξιόλογα» χιόνια στο Πα...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες

Ο καιρός τις τελευταίες ημέρες τείνει να εναρμονίζεται με τις ημερολογιακές ενδείξεις και να θυμίζει την εποχή την οποία διανύουμε.

Ο υδράργυρος κινείται σε φυσιολογικά επίπεδα και οι βροχές κάνουν την εμφάνισή τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

«Μετά από την σημερινή πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού και μετά από ένα μεταβατικό διάστημα στις καιρικές συνθήκες αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή, το Σαββατοκύριακο αναμένεται, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, η πρώτη αξιόλογη χειμερινής υφής κακοκαιρία στην χώρα μας» τονίζει στο thebest.gr o γεωλόγος- προγνώστης καιρού Νικόλας Σερέτης.

«Βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο στα 985hPa θα εισέλθει στον ελλαδικό χώρο από τα βόρεια-βορειοδυτικά, οδηγώντας με το ψυχρό του μέτωπο, στην εκδήλωση βροχών και τοπικών καταιγίδων, στην επικράτηση ισχυρών ανέμων δυτικής συνιστώσας και στην σημαντική πτώση του υδραργύρου, η οποία θα οδηγήσει και στην εκδήλωση των πρώτων αξιόλογων χιονοπτώσεων στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο» εξηγεί.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες στην Αχαΐα

Καλύτερος ο καιρός αύριο Πέμπτη χωρίς βροχοπτώσεις

Με νεφελώδη καιρό και παροδικές βροχοπτώσεις από το απόγευμα και μετά θα κυλήσει η Παρασκευή

Κακοκαιρία το σαββατοκύριακο με κατά περιόδους βροχές, τοπικές καταιγίδες και ισχυρούς δυτικούς ανέμους, καθώς και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι τελευταίες αναμένονται μέσα στην Κυριακή. Τα πρώτα αξιόλογα χιόνια στο Παναχαϊκό όρος θα τα έχουμε το πρωϊνό της Κυριακής!

Ο υδράργυρος στα επίπεδα των 19-20°C μέχρι και το Σάββατο, σε πτώση από την Κυριακή με τις μέγιστες να σταθεροποιούνται για περίπου 6-7 ημέρες κοντά στους 15°C και τις ελάχιστες να λαμβάνουν μονοψήφιες τιμές.

Όσον αφορά την συνέχεια, είναι σαφής η τάση για διατήρηση του ψυχρού καιρού με πιθανότερη ημερομηνία για ένα νέο κύμα κακοκαιρίας να είναι στις 28-29/11.

Ενδεικτικό το διάγραμμα από το Αμερικανικό Προγνωστικό Μοντέλο, όπου αποτυπώνεται η «πλούσια» καιρική δραστηριότητα που αναμένεται το ερχόμενο διάστημα στην περιοχή μας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις