Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τρέχουν για ξύλα οι Πατρινοί, με το πρώτο κρύο

Τρέχουν για ξύλα οι Πατρινοί, με το πρώτο κρύο
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Αυξημένες οι παραγγελίες τις τελευταίες ημέρες, με τις τιμές να είναι ακόμα χαμηλές

Τα πρώτα κρύα έκαμψαν και τις τελευταίες αντιστάσεις, καθώς τα νοικοκυριά στην Πάτρα, ήδη από το διήμερο που πέρασε άναψαν τα τζάκια.

Αυξημένες είναι οι παραγγελίες τις τελευταίες ημέρες στα καυσόξυλα, ενώ και οι τιμές για τα δεδομένα, είναι χαμηλές.

«Οι τιμές που υπάρχουν στα ξύλα, αυτή την στιγμή, στην Πάτρα, είναι 120 έως 130 ευρώ/κυβικό στο χύδην και 145 έως 160 ευρώ/κυβικό στο στοιβαχτό. Έχει μειωθεί ελάχιστα βέβαια η τιμή στο πέλετ, ωστόσο παραμένει ακριβό, με την τιμή του είναι γύρω στα 10 ευρώ τα 15 κιλά και ο κόσμος δεν το ζητάει» επισημαίνει ο ιδιοκτήτης εταιρείας εμπορίας καυσόξυλων, με έδρα την Πάτρα, Χρήστος Βορύλλας, μιλώντας στο thebest.gr. «Ήδη η ζήτηση σε σχέση με πριν ένα μήνα έχει ανεβεί στο 80%, ωστόσο σε σχέση με πέρυσι την ίδια εποχή, υπάρχει μείωση κατά 20% περίπου. Η πώληση του ξύλου ευνοείται αυτή την περίοδο, λόγω του αυξημένου κόστους του πετρελαίου θέρμανσης αλλά και του ρεύματος και μάλιστα ψωνίσουν μεγάλους όγκους ξύλων. Η τιμή του ξύλου, αυτή τη στιγμή, είναι φθηνή».

Πότε αναμένεται να εκτοξευθούν οι πωλήσεις στο ξύλο; Όπως λέει ο κ. Βορύλλας, «όσο πλησιάζουμε προς τις γιορτές των Χριστουγέννων, αναμένεται να φτάσει και η δουλειά το pick της». «Ξεκινήσαμε να έχουμε κίνηση, με το άκουσμα της έλευσης της κακοκαιρίας και ότι τέλος το φθινόπωρο, την εβδομάδα που πέρασε οι παραγγελίες πήραν «φωτιά», παρότι ο μήνας είναι στα μισά του και ακόμα ο κόσμος δεν έχει πληρωθεί. Αυτός είναι και ο λόγος που περιμένουμε τις επόμενες ημέρες να αυξηθεί κι άλλο η κίνηση».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις